comenzi la domiciliu cliseru.ro

În atenţia absolvenţilor promoţia 2015

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/06/2015 | Locuri de munca

Absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj cu condiţia să se prezinte la AJOFM Ialomiţa în termen de 60 de zile de la data absolvirii

Având în vedere ca anul şcolar 2014 – 2015 este aproape de final, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa aminteşte absolvenţilor promoţiei 2015 că pot beneficia de serviciile oferite de instituţie în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.

De asemenea, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj cu condiţia să se prezinte la AJOFM Ialomiţa în termen de 60 de zile de la data absolvirii , în vederea înregistrării în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. 

Data absolvirii studiilor este data de întâi a lunii următoare celei înscrise în diplomă sau, după caz, în certificatul de studii, în situaţia celor ce nu au finalizat studiile cu examen de bacalaureat/licenţă/diplomă sau dizertaţie, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică, în mod expres, o altă dată de absolvire.

Termen de decadere din drepturi:

  • Neprezentarea la agenţie pentru a fi luat în evidentă în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor, duce la decăderea din dreptul de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Cuantumul indemnizaţiei de şomaj acordată absolvenţilor este de 250 lei/lună, indemnizaţie ce se acordă pe o perioadă de 6 luni.

Pentru orice relaţii referitoare la serviciile oferite de AJOFM Ialomiţa sau legate de dreptul la indemnizaţie de şomaj vă rugăm să vă adresaţi Agenţiei locale Slobozia cu sediul în str. Matei Basarab, bl. F1, parter, tel: 0243230224  sau la punctele de lucru din Urziceni, Ţandarei şi Feteşti.