livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Imobil dat în folosință gratuită pentru un centru de îngrijiri medicale, dat CSM Slobozia pentru box

Asociația „Ajutor pentru Sănătate Ialomița” a pierdut imobilul transmis în folosință gratuită în urmă cu vreo patru ani pentru a realiza un centru de îngrijiri paliative. Consiliul local le-a retras dreptul de folosință în cadrul ședinței din 29 iunie 2017.

Asociația „Ajutor pentru Sănătate Ialomița” solicita Consiliului local, în iunie 2013, transmiterea în folosință gratuită a unei centrale termice din municipiul Slobozia, zona UGIRA, cu o suprafață de 450 m.p., în vederea modernizării și înființării unui centru de îngrijiri medicale.

Perioada de transmitere a imobilului în folosință gratuită era de 10 ani, iar în acel spațiu urmau să fie îngrijiți bolnavii aflați în fază terminală. Fosta centrală termică fusese transformată, în 2015, în centru pentru prestări servicii, inițiatorul proiectului, fostul viceprimar Valentin Băcanu, propunând atunci schimbarea destinației acesteia în centru pentru îngrijiri medicale.

În cadrul ședinței de consiliu susținută în iunie 2013, Vasile Olaru, pe atunci managerul Spitalului de Urgență din Slobozia, mulțumea tuturor colegilor pentru susținerea de care au dat dovadă și i-a asigurat că împreună cu echipa va reuși să înființeze un centru atât de necesar în zonă.

„(…) Una din condiții pentru dezvoltarea acestei activități era aceea de a avea un sediu, dar nu ni se finanțează o construcție nouă. Mă bucur că avem susținerea autorității locale. Vrem să facem acolo o unitate de îngrijire a pacienților aflați în fază terminală, atât în sistem cu paturi cât și ambulatoriu (…) Este greu de realizat, dar spre marea noastră bucurie avem deja format personalul, sunt trei doctori care mai au puțin și termină cursurile, trei asistente care au și masterat în îngrijiri paliative, și cred că ne vom descurca. Vor face voluntariat la început. Sper să reușim”, declara acesta.

Numai că, după atâția ani, proiectul a bătut pasul pe loc. Prin aprilie 2015, Asociația „Ajutor pentru Sănătate Ialomița” informa municipalitatea că proiectul se află în derulare și a cerut răgaz de până la șase luni, având în vedere faptul că urma să li se retragă dreptul de folosință acordat dacă Asociația nu făcea dovada demersurilor pentru obținerea finanțării nerambursabile pentru înființarea acestui centru din partea guvernului norvegian.

Având în vedere faptul că nici până la această dată Asociația nu a prezentat dovezile solicitate, consilierii locali le-a retras dreptul de folosință asupra imobilului.

În cadrul aceleiași ședințe, din 29 iunie 2017, acel spațiu a fost acordat Clubului Sportiv Municipal pentru desfășurarea de activități sportive, mai precis înființarea unei săli de box, de kempo etc.