comenzi la domiciliu cliseru.ro

Icoana Maicii Domnului Xenia va veni la Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/03/2018 | Evenimente

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 13-14 martie 2018, la Catedrala din Urziceni, va avea loc un amplu program de rugăciune.

Astfel, marți, 13 martie 2018, la ora 15.00, va fi adusă Icoana Maicii Domnului Xenia de la Schitul Horia. Va fi primită de preoții catedralei și așezată în sfântul locaș spre închinare alături de moaștele Sfântului Ierarh Nectarie.

De la ora 17.00 va avea loc Taina Sfântului Maslu oficiată de un sobor de șapte preoți. De la ora 22.00 se va săvârși Paraclisul Maicii Domnului și slujba de Miezonoptică.

Icoana Maicii Domnului Xenia (străina) se găsește, în original, la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia unde se află și Brâul Maicii Domnului. Această icoană a fost descoperită de niște marinari în chip miraculos și pentru că nu au cunoscut proveniența ei au numit-o Panaghia Xenia, ceea ce se traduce Maica Domnului Străina.

Odorul sfânt va rămâne în Catedrala din Urziceni până miercuri, 14 martie, ora 18.00.

Nădăjduim că prezența icoanei Maicii Domnului în mijlocul comunității credincioșilor din Urziceni va fi un prilej de binecuvântare și ajutor de la Împărăteasa Cerurilor pentru toți cei care o vor chema în rugăciune. De asemenea, sperăm ca popasul duhovnicesc de la mijlocul Postului Mare să fie și un moment de întărire și fortificare duhovnicească în asaltul spiritual către Lumina Învierii.

Preot Bogdan Ionuț Stancu, Parohul Catedralei din Urziceni