comenzi la domiciliu cliseru.ro

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, adusă la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/11/2016 | Locale Ialomita

În perioada 4 – 9 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (08 noiembrie) al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

În cetatea Sloboziei va veni și va aduce multă binecuvântare pentru credincioșii Eparhiei,  Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Calendarul evenimentelor se va desfășura după următorul program:

Vineri, 4 noiembrie 2016:

La ora 13:45 va avea loc primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.

La ora 14:30, după slujba de Te-Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și credincioșii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, unde sfânta icoană va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.

În toată această perioadă, ca bucuria să fie deplină, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Duminică, 6 noiembrie 2016:

Duminica dinaintea hramului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de preacuvioșii părinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

Marți, 8 noiembrie 2016:

În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (08 noiembrie) va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoții din municipiul Slobozia. Împreună rugători vor fi și reprezentanți ai autorităților locale, județene și credincioși.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstire Nicula.

Jandarmii vor asigura în această perioadă măsurile de ordine cu ocazia aducerii la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia a icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

 

Având în vedere numărul mare de enoriaşi atât din municipiul Slobozia cât şi din protopopiatele din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor care vor participa la slujbe pe parcursul celor cinci zile, jandarmii vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale şi crearea unui climat favorabil de ordine şi siguranţă publică.

Efective de jandarmi vor patrula atât pe timp de zi cât şi pe timpul nopţii, astfel încât să fie în măsură să soluţioneze în timp operativ toate solicitările primite de la cetăţeni.

Jandarmeria Ialomiţa recomandă participanţilor să respecte măsurile şi indicaţiile stabilite de organizatori împreună cu forţele de ordine şi să apeleze Jandarmeria la numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.

Totodată, jandarmii recomandă enoriaşilor să ţină cont de experienţele anilor trecuţi şi  pentru a evita îmbulzeala şi posibilele accidentări, să dea dovadă de răbdare înainte de accesul în mănăstire.

Jandarmii sunt prezenţi la datorie, oferind siguranţă şi încredere.