comenzi la domiciliu cliseru.ro

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a adunat la Slobozia peste 8.000 de oameni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/11/2012 | Locale Ialomita

Mii de credincioşi au venit, marţi, 6 noiembrie, să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului adusă la Slobozia de la Mănăstirea Floreşti din Episcopia Huşilor, cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Sfânta icoană a fost adusă la Catedrala Episcopală, unde a fost săvârşită slujba de Te Deum, ulterior preasfinţitul părinte episcop Vincenţiu, soborul de preoţi şi miile de credincioşi au plecat într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”.

Circulaţia pe bulevardul Matei Basarab din Slobozia a fost deviată pe rute ocolitoare câteva ore, spre disperarea șoferilor, până când sfânta icoană a fost depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.

Din cauza mulţimii de oameni, estimată la peste 8.000 de persoane, forţele de ordine au fost nevoite să ia măsuri suplimentare pentru ca să nu apară incidente.
Astfel, jandarmii nu au mai lăsat oamenii să intre în mănăstire decât în grupuri organizate, însoţiţi de către preoţii din parohiile de care aparţin, iar accesul a fost posibil de la o distanţă apreciabilă de mănăstire. Cu toate că organizarea a fost bine gândită, incidentele nu au lipsit.

Răbdarea enoriaşilor veniţi atât din judeţ cât şi din împrejurimile acestuia nu a durat mult, iar aceştia au început să se împingă în cordonul de jandarmi sperând că vor ajunge mai repede la icoană.
Cel puţin cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, paramedicii de pe ambulanţa SMURD intervenind fie în cazul unor bătrâni ce sufereau cu tensiunea şi care au stat ore întregi în picioare şi înghesuială, dar şi pentru o tânără cu probleme cardiace, aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru investigaţii suplimentare.
Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până luni, 12 noiembrie, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstire Floreşti din Episcopia Huşilor.

Din ziua hramului şi până duminică se vor săvârşi slujbe în cinstea Maicii Domnului, iar duminică, 11 noiembrie, se va săvârşi, începând cu ora 09:00, Sfânta Liturghie, sub protia Preasfinţitului Părinte Vincenţiu.
Astfel, miercuri, 7 noiembrie, la ora 07.00, au fost săvârşite „Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului şi Sfânta Liturghie”, iar seara „Privegherea cu Litie în cinstea Sfinţilor Arhangheli”.
Joi, 8 noiembrie, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” va fi săvârşită Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu.

La slujbă vor participa toţi membrii clerici ai Permanenţei Consiliului Eparhial, preacucernicii părinţi protopopi ai Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preoţii din municipiul Slobozia şi din parohiile Eparhiei.
La acest eveniment au participat foarte multe autorităţi locale şi judeţene, parlamentari – candidaţi la funcţiile de senator şi deputat în colegiile din judeţ, cum ar fi deputatul liberal Cristina Ancuţa Pocora, deputatul social-democrat Marian Neacşu, Marian Pavel, candidat USL-PSD, deputatul PDL Gheorghe Tinel, dar şi prefectul judeţului, Constantin Atanasiu, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, şi mulţi alţi primari, vicepreşedinţi sau consilieri.