Iată TOP 5 activități care să te aducă mai aproape de cel mic
Vrei să fii cât mai prezent și apropiat de copilul tău și nu știi exact cum să o faci? Stai liniștit, totul se învață și nu trebuie să-l răsfeți peste măsură pentru ca el să te iubească.
Iată 5 moduri în care te poți apropia de copilul tău
- Jocurile copilăriei
Te simți deseori nostalgic atunci când te gândești la toate poveștile și năzbâtiile pe care le făceai în copilărie?
Ți se întâmplă să spui că-ți pare tare rău de copiii din ziua de azi pentru că ei stau toată ziua lipiți de ecrane și nu experimentează adevărata distracție? E momentul ca tu și cel mic să faceți o întoarcere în timp. Aveți de ales dintre multitudinea de jocuri ale copilăriei precum: de-a v-ați ascunselea, prinselea, baba oarbă, șotron, telefonul fără fir etc.
- Cititul împreună
Cititul este o activitate extrem de benefică și plăcută atât pentru adulți, cât și pentru copii. Până la urmă, tuturor le plac poveștile, iar cititul vă ajută pe amândoi să vă dezvoltați creativitatea și imaginația. În plus, vei contribui la crearea unui obicei sănătos în viața celui mic. Sunt șanse mari ca văzându-te pe tine că citești, el să vrea să te imite pe viitor.
După ce învață să citească, poți să nu îi mai termini poveștile seara și să-i stârnești curiozitatea pentru a doua zi. Cu siguranță, discuțiile despre personajele preferate și finalurile cu morală vă vor apropia.
- Treburile casnice
Copiii nu vor să fie puși la treabă de obicei, dar situația se schimbă dacă ei simt că pot juca puțin rolul de adulți. Lasă-i să te ajute cu treburile de prin casă, chiar dacă nu sunt sarcini importante.
Simplul fapt că simt că pot aduce o contribuție în casă, va contribui la responsabilizarea lui pe viitor și va facilita petrecerea timpului împreună chiar și când tu ești ocupat.
Îl poți implica și în alegeri, precum în cumpărarea hainelor pe care le va purta. Și nu trebuie să mergi în magazin, poți vedea modele pantaloni pentru copii pe 4kidsromania.ro care sigur îi vor plăcea.
- Răspunsul la întrebările „de ce?”
Copiii sunt foarte curioși din fire și momentul în care ei încep să vorbească vine cu o avalanșă de întrebări. E important să ai răbdare și să-i răspunzi detaliat la fiecare “de ce?”, astfel încât el să își păstreze curiozitatea și să nu se teamă să pună întrebări sau să comunice cu tine pe viitor.
- Vorbește-le despre familie și despre tine
E important ca tu să fii sincer și deschis cu cel mic, încât să-i transmiți și lui că e în siguranță să o facă. Vorbește-i despre amintirile și încercările tale din copilărie, chiar și despre momentele în care poate că ai dat greș.
Atunci când el vine cu o notă mică de la școală, comunică, află ce nu a înțeles, amintește-ți că poate nici ție nu ți-a plăcut o anumită materie sau te-ai descurcat mai greu la început.
Așadar, timpul petrecut în familie este întotdeauna special și merită din plin. Mai ales în primii ani de viață, dar nu numai. Comunică cu cel mic, insuflă-i valori și obiceiuri bune, fă-l să se simtă în siguranță și ascultat.
Sursă foto: Pixabay.com