comenzi la domiciliu cliseru.ro

Iată care sunt cele 4 accesorii de chitară indispensabile pentru împătimiții acestui instrument! 

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/07/2020 | Magazin

Cântatul la un instrument muzical are multe efecte benefice pentru sănătatea ta mentală și fizică. Mulți dintre cei care practică această activitate susțin că nivelul de stres li s-a diminuat considerabil. În plus, există câteva studii efectuate de Societatea Americană de Psihologie, care au demonstrat că, dacă studiezi un instrument încă din copilărie, vei dobândi și abilități mentale mai bune la vârste înaintate. 

Accesorii Chitara

Mai mult, astfel, poți beneficia și de reducerea tensiunii arteriale, de optimizarea pulsului și de diminuarea efectelor anxietății și chiar ale depresiei. În plus, există dovezi conform cărora muzica are și alte beneficii, de exemplu îmbunătățește sistemul imunitar.  

Unul dintre cele mai populare instrumente la care poți învăța să cânți este chitara. Chiar dacă poate părea greu la început, cu multă practică și, mai ales, cu entuziasm, poți depăși stadiul de începător relativ repede. Iar atunci când deja i-ai deprins tainele, o poți lua cu tine oriunde și te poți relaxa cântând și încântându-ți prietenii în același timp. Dar, pentru ca totul să fie perfect, este bine să ai la tine câteva accesorii indispensabile, care te vor transforma într-un adevărat profesionist.  

Iată care sunt cele mai uzuale 4 accesorii pentru cei care au deprins arta cântatului la chitară!

 

  •  Curea de umăr

 

Atunci când vrei să cânți la chitară stând în picioare, după o perioadă de timp, brațele îți vor amorți, deoarece trebuie să-ți folosești mâinile atât pentru cântat, cât și pentru susținerea instrumentului. 

De aceea, o curea specială te poate ajuta în acest sens. Bineînțeles, mulți preferă să-și personalizeze acest accesoriu cu diverse motive sau modele, care le exprimă cel mai bine personalitatea. 

 

  • Coarde de rezervă

 

Desigur, atunci când cumperi o chitară nouă, sunt prevăzute și coardele aferente, dar, în timp, datorită uzurii sau a tensiunii la care sunt supuse, cele originale se pot deteriora și chiar rupe. Prin urmare, este bine să ai la tine câteva seturi noi de rezervă, pentru a evita să rămâi fără instrumentul preferat exact atunci când vrei să cânți sau să exersezi. 

În general, chitarele electrice au nevoie de coarde din nichel – sunt mai versatile și scot sunete mai articulate și mai clare – sau din oțel inoxidabil – sunt mai puțin predispuse la uzură. La cele acustice clasice este bine să folosești unele din aliaj de bronz.  

 

  • Pene

 

Penele de chitară sunt accesorii indispensabile atât pentru un chitarist novice, cât și pentru unul profesionist. Având diverse forme și grosimi, acestea te vor ajuta să produci sunete potrivite pentru multe stiluri muzicale, de la balade folk, la heavy metal și rock. 

 

  • Amplificatoare

 

Amplificatorul este un dispozitiv care are rolul de a amplifica semnalul provenit de la o chitară electrică, bass sau acustică, pentru a reda astfel sunetele prin una sau mai multe boxe, care au, de regulă, forma unei cutii din plastic sau din lemn.  

Dacă îți propui să susții un recital în spații deschise, pe plajă sau în camping la munte, într-un local spațios sau într-o sală de concerte, este bine să ai cu tine unul dintre modelele de amplificatoare de chitară de la Mcmusic, care vor transmite muzica produsă de tine la un nivel profesionist către întreaga audiență.

În concluzie, fie că ești chitarist începător, fie că ești un profesionist, aceste câteva accesorii esențiale îți vor da acea libertate de care orice artist are nevoie pentru a crea muzică și pentru a-i încânta pe cei din jur.

Sursa foto: shutterstock.com