comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: performanță la matematică la concursul „Grigore Moisil” din Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/02/2013 | Locale Ialomita
Actualizat: 9 februarie 2013

La concursul național de matematică și informatică „Grigore Moisil”, elevii din Ialomița au obținut locul I pe județe, la matematică.

concurs matematica informatica grigore moisilTimp de trei zile, mai precis în perioada 1 – 3 februarie, la Urziceni, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a concursului național de matematică şi informatică „Grigore Moisil”. Concursul se adresează elevilor din clasele VII-XII, cu probe pe fiecare nivel de studiu.

Colegiul Naţional Grigore Moisil din Urziceni organizează anual acest concurs, bucurându-se de o largă popularitate. Dacă până acum se desfășura la nivel interjudețean, din acest an are un nivel superior.
Echipajele au fost formate din 8 elevi şi două cadre didactice, profesori de matematică şi informatică, în concurs intrând 127 de elevi din mai multe județe.

La secțiunea matematică, locul I pe județe a fost obținut de elevii din Ialomița, pe locul II s-a aflat Dâmbovița, iar pe locul III Dolj.

La informatică, locul I a fost câștigat de Timiș, locul II de către elevii din județul Dolj, iar locul III de Dâmbovița.
Trofeul concursului național a fost obținut de elevii din județul Dâmbovița, cei din județul Ialomița ocupând locul II, iar cei din județul Dolj au ocupat locul III pe ambele probe, matematică și informatică.

„Concursul de matematică şi informatică „Grigore Moisil” de la Urziceni are loc într-o perioadă în care elevii apţi de performanţă se pregătesc pentru fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor de matematică şi informatică. Este de fapt o preolimpiadă, dacă ne gândim că la ediţiile trecute câştigătorii concursului s-au regăsit şi pe tabelele premianţilor la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică şi informatică”, susțin reprezentanții Colegiului „Grigore Moisil”.