comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiunea „Foc de artificii”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/12/2017 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomiţeni desfăşoară activităţi pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, în cadrul acţiunii ,,Foc de Artificii”.

Ieri, 09 decembrie a.c., pe raza municipiului Feteşti şi a comunelor arondate a fost organizată o acţiune pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În cadrul activităţilor derulate, în baza a două mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Feteşti poliţiştii au depistat la locuinţele a două persoane din comuna Borduşani 12.633 articole pirotehnice deţinute fără drept în vederea comercializării, articole ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii continuă verificările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.