15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Operațiunile intracomunitare cu carne si produse din carne congelate, verificate de politițiști https://wp.me/p49Kdo-4wB
livrari la domiciliulivrari la domiciliu

Ialomița: Operațiunile intracomunitare cu carne si produse din carne congelate, verificate de politițiști

Poliţiştii ialomiţeni au acţionat în ultimele două zile, sub coordonarea I.G.P.R., pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a fraudelor intracomunitare în domeniul importurilor şi comercializării de carne şi produse din carne congelate. În urma activităţilor, au aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale  şi indisponibilizate 200 de kg. de mărfuri a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată.

În perioada 25-26 septembrie a.c., efective din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului Rutier au acţionat sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comerţului cu carne şi produse din carne congelate.

Controalele au vizat descoperirea ilegalităţilor comise cu ocazia efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse pe teritoriul României.

S-a avut în vedere identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

Astfel, pe raza judeţului Ialomiţa au fost verificate 16 societăţi comerciale, fiind constatată o infracţiune de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 97.000 de lei.

Au fost identificate, în vederea confiscării, 200 kg. de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate în valoare totală de 3.270 lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată.

Mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, continuându-se cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Totodată au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.380 de lei.

Exemplificăm:

Poliţiştii cercetează un bărbat în vârstă de 42 de ani, din oraşul Căzăneşti pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este suspectat că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din oraşul Căzăneşti, nu a înregistrat în evidenţele contabile, veniturile obţinute ca urmare a comercializării unor cantităţi de produse din peşte, către o altă unitate economică.

Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se ridică la suma de 96.864 lei.

comunicat de presă: INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

 

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!