comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: 18 conducători auto au rămas pietoni în acest weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/03/2013 | Infotrafic

În acest  weekend, 01 – 03 martie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele judeţului pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Actele de indisciplină au fost sancţionate cu fermitate de către poliţiştii rutieri. 5 dosare penale întocmite, 354 sancţiuni contravenţionale aplicate, 8 certificate de înmatriculare retrase şi 18 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice reprezintă măsurile dispuse de poliţişti împotriva participanţilor la trafic care nu au respectat prevederile Codului Rutier.

Au fost sancţionaţi 125 de conducători auto pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice, 29 pietoni pentru traversare neregulamentară, 12 căruţaşi, 27 conducători auto care nu au folosit centura de siguranţă diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare.

Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 75.000 lei.

Accidente rutiere

Vineri, 01 martie a.c., în jurul orei 13.30, Poliţia Municipiului Feteşti a fost sesizată despre faptul că la sensul giratoriu dintre strada Călăraşi şi drumul de acces pe Autostrada A2, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de echipa de cercetare s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 35 ani, din municipiul Feteşti se deplasa la volanul unui autobuz, ajuns în sensul giratoriu nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare condusă de un bărbat de 37 ani, din municipiul Constanţa şi a intrat în coliziune cu acesta.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a patru tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani domiciliate în judeţul Vaslui şi municipiul Feteşti pasagere în autobuz. Tinerele au fost transportate la Spitalul Municipiului Feteşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au necesitat internarea.

Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop aparatul Drager indicând valori negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, pe Drumul Naţional 2, în afara comunei Moviliţa s-a produs un alt accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 56 ani, din municipiul Bucureşti se deplasa la volanul unei autoutilitare pe direcţia Bucureşti – Urziceni, pe fondul adormirii la volan a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit frontal cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de o femeie de 36 ani, din Dridu.

În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată pe sensul său de mers şi lovită de un alt autoturism condus de o femeie de 28 ani, din municipiul Bucureşti.

Din accident a rezultat decesul şoferului de 56 ani şi vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto de 36 ani, aceasta din urmă fiind transportată la Spitalul din municipiul Urziceni pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Conducătoarele auto au fost testate alcoolscop aparatul Drager indicând valori negative în ambele cazuri. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Sâmbătă, 02 martie a.c., în jurul orei 14.00, Poliţia Municipiului Urziceni a fost sesizată despre faptul că pe DJ 201 A în afara localităţii Patru Fraţi s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane.

În timp ce un bărbat de 44 ani, din comuna Moldoveni se deplasa la volanul unui autoturism din direcţia Moldoveni către Adâncata, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit de un stâlp din beton.  Din accident a rezultat decesul conducătorului auto

Accident cu pagube materiale provocat de un şofer fără permis

Agenţii Postului de Poliţie Ograda efectuează cercetări faţă de un bărbat de 57 ani, din comuna Mărculeşti pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Din cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul s-a deplasat cu un autoturism din localitatea Mărculeşti până la staţia de alimentare carburant din comuna Ograda pentru a achiziţiona benzină, iar în momentul în care a încercat să parcheze maşina a acroşat un autoturism. Bărbatul a părăsit locul evenimentului şi a fost ulterior depistat de poliţişti, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere.

La testarea alcoolscop a şoferului, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări faţă de doi ialomiţeni de 31, respectiv 58 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Şoferii, domiciliaţi în comunele Griviţa şi Sălcioara au fost depistaţi în acest week-end 01 – 03 martie a.c., în timp ce se deplasau la volanul unor autoturisme deşi nu posedau permise de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Poliţiştii rutieri au întocmit dosare penale pe numele altor cinci şoferi întrucât au fost depistaţi la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. La  testarea alcoolscop aparatul Drager a indicat valori cuprinse între 0,41 şi 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️