comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Verificări privind respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea COVID-19

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/02/2021 | Lege si Ordine

Pe parcursul zilei de duminică, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

La data de 7 februarie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat noi acțiuni pentru siguranța și liniștea comunității, pentru a preveni producerea unor evenimente negative și pentru a sancționa faptele antisociale.

La nivelul județului, au fost constituite patrule mixte, cu sprijinul jandarmilor ialomițeni și al polițiștilor locali.

Pe parcursul zilei trecute, s-a intervenit la 88 de solicitări, 85 dintre acestea fiind sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Au fost constatate 5 infracțiuni, 3 dintre acestea contra persoanei și 2 la regimul rutier.

Totodată, polițiștii ialomițeni au continuat acțiunile în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru prevenirea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurilor impuse la 41 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și în 10 mijloace de transport persoane.

De asemenea, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 45.000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere în vederea prevenirii producerii accidentelor de circulație, context în care au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Atragem atenția cetățenilor cu privire la faptul că, în contextul epidemiologic actual, este necesar să manifeste un comportament responsabil, să poarte masca de protecție și să păstreze o distanță de siguranță față de cei din jur, pentru siguranța tuturor persoanelor.

Șoferi depistați în trafic de polițiștii ialomițeni, sub influența alcoolului

La data de 7 februarie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 5 Jilavele au observat în trafic, pe raza localității Malu Roșu, un autoturism care circula cu luminile de întâlnire stinse, având o deplasare sinuoasă.

La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Armășești, iar în urma testării cu aparatul Drager a reieșit o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 6 februarie a.c., în jurul orei 09:00 polițiștii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Griviţa au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Rovine.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,95mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat să fie condus de polițiști la o unitate medicală în vederea recoltării probelor de sânge, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul de la prelevarea mostrelor biologice”.

 Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

 Polițiștii ialomițeni au emis ieri un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Slobozia, care și-ar fi lovit soția.        

La data de 7 februarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliței Municipiului Slobozia au fost sesizați de o femeie de 37 de ani, cu privire la faptul că a fost lovită de soțul său.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că între cei doi soți ar fi izbucnit un conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în urma căruia bărbatul i-ar fi adresat injurii și ar fi lovit-o pe femeie.

S-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Bărbatul de 36 de ani a fost evacuat din locuință, în cauză fiind  întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

IPJ Ialomița