Ialomița: Un bărbat a sunat la 112 că este înzăpezit la Urziceni. De ce l-au amendat polițiștii?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În noaptea de 26/27 ianuarie a.c., un cetăţean din Republica Moldova a apelat în repetate rânduri S.N.U.A.U. 112,  pentru a solicita poliţiei sprijin, deoarece se afla într-un filtru al poliţiei rutiere instituit ca urmare a restricţiei circulaţiei autovehiculelor pe DN2 şi a afirmat că este înzăpezit și nu mai are carburant.

amendat de politie„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat faptul că apelantul nu se afla într-o stare de pericol iminent, nu era înzăpezit şi se afla într-o staţie de carburanţi. Mai mult, a devenit recalcitrant, adresându-se poliţiştilor cu un limbaj trivial, fiind nemulţumit de faptul că trebuie să staţioneze pe raza municipiului Urziceni. Totodată, bărbatul s-a adresat injurios atât poliţistului care a preluat apelul de urgenţă, cât şi patrulei mixte deplasate la faţa locului, poliţist – jandarm. Patrula deplasată la faţa locului i-a adus la cunoştinţă apelantului, în repetate rânduri, faptul că pe raza municipiului Urziceni sunt trei spaţii puse la dispoziţie de primărie, în mod gratuit, unde poate beneficia de adăpost, hrană şi ceai cald. Poliţistul a menţionat celui în cauză faptul că îl poate transporta sau însoţi la acele spaţii, însă a fost refuzat”, precizează reprezentanții IPJ Ialomița.

Astfel, poliţistul a aplicat pe numele apelantului o sancţiune contravenţională, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru alarmarea nejustificată a poliţiei.

112 apel urgenteInspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa lansează către cetățeni rugămintea ca persoanele care apelează S.N.U.A.U. 112 să o facă responsabil şi doar în situațiile când este necesar. Să nu blocheze acest serviciu pentru că, în altă parte, poate că există cineva care chiar are o urgenţă.