comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Ultimele trei contracte de finanțare prin PJDL, semnate de președintele Consiliului Județean

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2021 | Locale Ialomita

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a semnat astăzi, 5 octombrie, ultimele trei contracte finanțate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală 2021, pentru UAT-urile Amara, Țăndărei și Gârbovi, valoarea totală a proiectelor parafate fiind de 1.998.653,78 de lei.

Foto 1

Din cele 66 de UAT-uri ale județului Ialomița, 61 au depus cereri de finanțare pentru anumite proiecte. În urma evaluării au fost declarate eligibile 60 de proiecte, valoarea totală fiind de 33.599.154,09 lei. Contribuția Asociației de Dezvoltare Ialomița prin PJDL Ialomița 2021, pentru cele 60 de contracte semnate, este de 18.159.709,83 lei, UAT-urile însumând o contribuție de 15.439.444,26 lei.

Marian Pavel„Astăzi am ajuns la final de semnare a contractelor de finanțare cu toate UAT-urile din județul Ialomița care au depus proiecte în cadrul PJDL Ialomița 2021, prin ADI Ialomița.

Am ajuns la un număr de 60 de localități care își vor putea începe investițiile cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița. Având convingerea că toate investițiile vor genera plus valoare pentru cetățenii județului, în fiecare localitate, le urez mult succes tuturor primarilor. Doar împreună putem reuși. Realizarea acestor proiecte înseamnă îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din județul Ialomița prin dezvoltarea  comunităților rurale şi urbane, capabile să gestioneze şi să utilizeze resursele în mod eficient”, a transmis Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Contractele de finanțare semnate astăzi vizează obiective de investiții precum modernizarea unui drum comunal în orașul Amara, modernizarea unui parc în Gârbovi și achiziția unui mini încărcător cu accesorii de către administrația locală dinȚăndărei.

În ceea ce privește modernizarea drumului comunal DC 53, în orașul Amara, valoarea totală a proiectului este de 818.504, 44 lei, din care 300.000 lei finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală 2021 și 518.504,44  lei sumă suportată din bugetul UAT Amara. Durata proiectului: 10 luni.

Primar Amara„Este vorba despre un drum care are în total în jur de 8 km și care face legătura dintre Amara și Slobozia. Porțiunea noastră este de vreo 2.400 m.l.. ADI Ialomița ne ajută să realizăm un tronson de 750 de m.l. prin această finanțare, mai mult decât binevenită. Este un start. Următorul tronson îl vom face noi. Avem o finanțare de 518.000 lei, tot de la Consiliul Județean, din anii precedenți. Acești bani au fost cu această destinație, au rămas acolo și vor fi folosiți numai pentru drumul comunal. Durata de executare a acestui drum este de 10 luni, cu posibilitate de extindere până la 24 de luni. În total, acest drum va costa, doar porțiunea noastră de la Amara, în jur de 3 milioane de lei. Sperăm să realizăm câte un tronson când avem bani și să putem dezvolta localitatea. De ce este important acest drum comunal? Pentru că este în extremitatea nordică a localității, ne permite accesul mai facil către stația de epurare, unde dacă sunt probleme iar vremea este potrivnică, nu prea avem cum să intervenim. O altă speranță este ca și Slobozia să înceapă asfaltarea”, a declarat primarul orașului Amara, Sandu Alin Sorin.

Un alt proiect finanțat a fost depus de administrația locală din Țăndărei, respectiv ,,Dotare cu mini încărcător cu accesorii”. Valoarea totală  a proiectului este de  606.000 lei, din care 400.000 lei finanțare nerambursabilă din PJDL 2021și  206.000 lei sumă suportată din bugetul UAT Țăndărei. Durata proiectului: 6 luni.

Primar Tandarei„Acest contract pe care l-am semnat astăzi face parte dintr-un proiect mai amplu care se desfășoară la nivelul administrației orașului Țăndărei. Vorbim despre dotarea Administrației Domeniului Public, care trece printr-un proces de transformare. Încercăm să modernizăm această entitate din subordinea Consiliului Local. Ce a însemnat astăzi este o mică parte din această transformare. Dorim transformarea Administrației în Direcție de Administrare a Domeniului Public, să o modernizăm și să efectuăm nenumăratele lucrări edilitare de care orașul are nevoie. Sperăm ca achiziția acestui utilaj să aducă plus valoare în ceea ce înseamnă dotarea serviciului”, a spus primarul orașului Țăndărei, Roman Cristian.

Cel de-al treilea contract semnat astăzi se referă la modernizarea parcului comunal din Gârbovi. Valoarea totală a proiectului este de 574.149,34 lei , din care 300.000 lei finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală 2021 și 274.149,34 lei din bugetul UAT Gârbovi. Durata proiectului: 12 luni.

Vasile Popa Primar Garbovi„Mulțumesc domnului președinte pentru implicarea de care a dat dovadă de la începutul mandatului. Cel puțin la noi, la Gârbovi, s-a implicat destul de mult. Noi ne dorim modernizarea parcului comunal, pentru a-i determina pe tineri să facă sport, să socializeze și să creștem calitatea vieții locuitorilor din Gârbovi”, a declarat primarul comunei Gârbovi, Vasile Popa.

 

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️