comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Trei persoane rănite în urma a două accidente rutiere

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/03/2019 | Infotrafic

În acest sfârșit de săptămână, 22 – 24 martie, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a trei persoane.

Primul dintre acestea s-a produs sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei 08.00, în localitatea Țăndărei și s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul evenimentului s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 33 de ani, din Țăndărei, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat un biciclist, un bărbat de 58 de ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Cel de-al doilea accident rutier s-a produs duminică, 24 martie a.c., în apropiere de localitatea Cotorca și s-a soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul evenimentului s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 33 de ani, din județul Ilfov, conducea o autoutilitară pe Drumul Național 2, din direcția Buzău către București, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în derapaj, fiind acroșat de o altă autoutilitară, condusă regulamentar, de către un bărbat de 54 de ani, din municipiul București.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a celui de-al doilea conducător auto, precum și a unei femei care se afla în autuvehiculul condus de acesta din urmă. Aceștia au fost transportați la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

 Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident.

Cercetați pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice

 În acest sfârșit de săptămână, 22 – 24 martie a.c., șase bărbați cu vârste cuprinse între  29 și 50 de ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,42 și 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși al unități medicale, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că unul dintre conducătorii auto depistați, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Balaciu, nu poseda permis de conducere.

De asemenea, unul dintre aceștia, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Slobozia, avea dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Alți trei conducători auto, cu vârste cuprine între 28 și 51 de ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși aveau acest drept suspendat.

Un tânăr de 25 de ani, din județul Bacău, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o motociletă neînmatriculată, pe raza comunei Vlădeni.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabiit că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovhicule.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA