comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Tineri bănuiţi de proxenetism, reţinuţi de poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/05/2015 | Lege si Ordine
Actualizat: 27 mai 2015

UPDATE: Soare Sorin Gabriel și Boboc Alexandru Florin arestați preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 25.05.2015 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpaţii:

Soare Sorin Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 213 alin. 1, 3 Cod Penal, constând în aceea că în perioada decembrie 2014- mai 2015 a înlesnit practicarea prostituției de către numita I. A. E. în vârstă de 17 ani, obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestei activități,

Boboc Alexandru Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 213 alin. 1 Cod Penal, constând în aceea că în perioada decembrie 2014- mai 2015 a înlesnit practicarea prostituției de căte numita M. A. G., obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

La data de 26.05.2015 Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor SOARE SORIN GABRIEL și BOBOC ALEXANDRU FLORIN, pe o durată de 20 de zile.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu
poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele a două persoane din comuna Munteni Buzău, bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Ieri, 25 mai, poliţiştii ialomiţeni au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele a doi tineri de 20, respectiv 24 de ani, ambii din comuna Munteni Buzău, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat aproximativ 1.400 lei, alte bunuri, precum  şi mai multe înscrisuri care să probeze activitatea infracţională.

În urma probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 26 mai a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.