15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Tânăr căutat de pompieri în apele brațului Borcea al Dunării https://wp.me/p49Kdo-e0q

Ialomița: Tânăr căutat de pompieri în apele brațului Borcea al Dunării

Persoana, în vârstă de 18 ani, a intrat aseară, în jurul orei 19.30, în apa învolburată în zona municipiului Fetești. La scurt timp, acesta a fost luat de curenți și nu a mai putut înota spre mal. Un alt tânăr în vârstă de 21 ani a observat că fratele său este în pericol de a se îneca și a sărit în apă în ajutorul lui. Și-a dat seama rapid că, din cauza curenților puternici nu se poate menține la suprafață și s-a agățat de vegetația din zonă. Din fericire, el a fost observat rapid de o ambarcațiune aflată pe apă și a fost recuperat în timp util. Însă fratele său este în continuare de negăsit.

Salvatorii de la Stația de pompieri Fetești s-au deplasat de urgență la fața locului și au lansat barca la apă pentru căutarea tânărului. În colaborare cu forțele Poliției Transporturi, luciul apei a fost cercetat până la lăsarea serii, însă operațiunea s-a derulat fără succes. Căutările au fost reluate în această dimineață la prima oră, fiind solicitat și sprijinul unei echipe de scafandri de la ISU ”Dobrogea” al județului Constanța.

***

Anual, în sezonul cald, un număr considerabil de persoane, de cele mai multe ori copii, își pierd viața pentru că se aventurează la scăldat în locuri deosebit de periculoase. Râul Ialomița și brațul Borcea al Dunării nu fac excepție, mai ales în această perioadă, în care cotele apelor sunt foarte crescute.

Scăldați-vă doar în locurile special amenajate, dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal și nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci!

***

La solicitarea forțelor de ordine (polițiști și jandarmi) din municipiul reședință de județ, pompierii de la Detașamentul Slobozia s-au deplasat cu autoscara mecanică în această dimineață, în jurul orei 04.30, pentru a interveni la coborârea a două persoane în vârstă de 23 de ani de pe acoperișul unei clădiri situate în zona primăriei Slobozia.

Accesul către tineri a fost asigurat rapid cu autoscara din dotare, ei fiind coborâți în siguranță și predați echipajelor specializate ale poliției. Nu au necesitat îngrijiri medicale.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!