livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ialomița: Statistică sumbră. Anul trecut, 18 persoane și-au pierdut viața prin înec

Nici în acest an evenimentele de acest gen nu au întârziat să apară, trupurile neînsuflețite a două persoane fiind scoase la mal de pompieri (15 și 16 martie), iar un bărbat din satul Poiana, care a căzut în apele râului Ialomița pe 21 aprilie, nu a fost găsit până în prezent.

Constantin Nae, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița, susține că au fost transmise an de an comisiilor locale, prin intermediul inspecției de prevenire, numeroase informări și atenționări cu privire la acest fenomen, informări ce au cuprins măsuri de prevenire a riscului de înec. Totodată, a făcut un apel spre cetățeni, prin intermediul mass media, de a respecta câteva reguli în vederea evitării unor astfel de tragedii.

„Copiii aflați în apropierea apei și în apă trebuie să fie supravegheați permanent, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate, nu înotați departe de mal și nu treceți de semnele de prevenire, evitați folosirea pentru scăldat a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor etc, nu intrați în apa rece înfierbântați, după ce ați stat foarte mult la soare, evitați scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente, nu vă aventurați să vă scăldați dacă nu înotați bine. Sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le putem da pentru a preîntâmpina astfel de tragedii. Orice clipă de neatenție poate costa o viață, atât timp cât nu se interzice scăldatul în locuri neamenajate, prin aplicare de anunțuri și supravegherea zonelor”, explica acesta.

În cadrul conferinței de presă, colonelul Nicolae Fița a vorbit despre voluntariat și importanța lui în orice situație de urgență, dar și despre campania națională de informare și educare preventivă „Vreau să fiu Voluntar” desfășurată de ISU.

„Drept dovadă a implicării factorilor de răspundere locali în promovarea voluntariatului în situații de urgență, în luna februarie a acestui an, reprezentanții ISU Ialomița au fost solicitați și au participat la o acțiune de informare preventivă derulată de primăria comunei Colelia, în colaborare cu organizația non-guvernamentală „Habitat for Humanity”, care s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor, aceștia manifestându-și dorința de a-și oferi serviciile ca voluntari pentru salvarea semenilor în situații de urgență”, spunea Nicolae Fița.

Despre voluntariatul în rândul adulților, reprezentanții ISU susțin că deși reacția lor nu este întotdeauna pe măsura așteptărilor, se poate apela totuși la ei în cazul în care chiar au nevoie de sprijin în anumite situații.