comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Situație drumuri închise, 29 ianuarie, ora 08:00

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/01/2014 | Infotrafic

La ora 08:00, din cauza viscolului şi a zăpezii abundente,  poliţiştii au închis temporar circulaţia pe următoarele tronsoane de drum:

  • DN 2   – între localităţile Urziceni şi limita judeţul Buzău;
  • DN 2   – între localităţile Urziceni şi limita judeţul Ilfov;
  • DN 1D – între localităţile Urziceni şi limita judeţul Prahova;

drumuri ialomita iarna

Pe toate aceste drumuri se acţionează pentru deblocare în colaborare cu reprezentanţi ai Secţiilor Drumuri Naţionale Ialomiţa şi Secţia de Drumuri Judeţene. Se acţionează cu dificultate având în vedere ca ninge abundent iar zăpada este viscolită puternic.

La această oră, pe raza judeţului sunt instituite trei filtre ale poliţiei rutiere, la intersecţia DN 1D cu DN 2, pe DN2 la limita cu judeţul Buzău şi unul  pe DN2 la limita cu judeţul Ilfov.

Recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, plănuiţi deplasarea din timp. 

Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.


Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va oferi informări periodice despre situaţia drumurilor naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau dacă există probleme semnificative de fluenţă a traficului determinate de vremea nefavorabilă.

Pentru o călătorie în siguranţă, poliţia  recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere un minim de măsuri.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.