15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Ialomița: Situație de „extremă dificultate” la Albești. Consiliul Județean intervine pentru ca primăria să poată funcționa https://wp.me/p49Kdo-cV1
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ialomița: Situație de „extremă dificultate” la Albești. Consiliul Județean intervine pentru ca primăria să poată funcționa

Recent, bugetul județului Ialomița a fost rectificat. De reținut este, însă, că după o diminuare de 594.000 lei din cauza nerealizării unor venituri din concesiuni și o diminuare cu 3.425.000 lei ca urmare a unei adrese a Agenției Județene pentru Plăți și  Inspecție Socială, prin care se comunică diminuarea surselor de finanțare a drepturilor acordate persoanelor cu handicap, se alocă suma de 350.000 lei Consiliului Local Albești, aflat într-o situație de extremă dificultate.

Mai precis, Unitatea Administrativ Teritorială a derulat în urmă cu mulți ani, prin PNDL1, un proiect privind modernizarea unor străzi în Albești și Marsilieni. Din cauza unor probleme tehnice, ultima tranșă de plată a constructorului, de peste 900.000 lei, a fost refuzată la plată de către Ministerul Dezvoltării. Astfel că, din această sumă, Consiliul local a plătit 130.000 lei către executantul lucrării, rămânând de achitat peste 789.000 lei. Ca urmare a acestei situații, primăria riscă blocarea conturilor din data de 15 decembrie, nemaiputând fi asigurată funcționarea proprie și nici finanțarea altor lucrări desfășurate în localitate. În plus, vor fi blocate alte patru proiecte legate de alimentarea cu apă, modernizare străzi, drumuri de exploatare și lucrări de înregistrare sistematică în cadastrul general.

 „Consiliul Local Albești are un titlu executoriu pentru o sumă de 9 miliarde lei vechi. Încercăm să-i ajutăm prin această alocare. Nu pot să vă spun în detaliu ce s-a întâmplat la momentul respectiv. Eu pot să vă spun că astăzi există o hotărâre judecătorească, pe aceea am luat-o în calcul. Cunosc din spusele domnului primar că a avut un contract, și din câte am înțeles, au schimbat liderul. S-a făcut o cesiune de creanțe fără să se ceară acordul inițial al ministerului. Ministerul Dezvoltării nu a mai decontat, firma care avea sumele de încasat a acționat în instanță și a câștigat, iar primăria riscă să aibă conturile blocate (…). Asta ar însemna o mare catastrofă pentru comuna Albești, dacă noi nu am încerca să o ajutăm. Ne interesează ca locuitorii să nu aibă de suferit. Dacă s-a greșit, cum s-a greșit, sunt alte instituții care trebuie să stabilească. Deocamdată instanța a decis că primăria Albești are o datorie către SC Cargo pe care nu poate să o plătească. Consiliul Județean poate să vină și să susțină o asemenea situație de dificultate, în limita fondurilor disponibile. (…) Speranța este că și  primăria își va eficientiza costurile, cheltuielile, și vor putea aloca sume pentru achitarea acestor arierate”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, în cadrul unei conferințe de presă.

Sumele provin din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Județean Ialomița.

În cadrul ședinței Consiliului Județean, președintele Victor Moraru a subliniat faptul că nu încurajează Unitățile Administrativ Teritoriale să facă astfel de greșeli, dar este destul de târziu pentru Albești, pentru că s-a întâmplat cu foarte mulți ani în urmă.

Cu 20 de voturi „pentru” și 7 „abțineri”, proiectul a fost adoptat.

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!