Ialomița: Situația drumurilor, 30 ianuarie, ora 20.30

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că la această oră (20:30), rămân impracticabile următoarele drumuri naţionale şi judeţene:

–          DN 21A – între localităţile Ţăndărei şi limita cu judeţul Brăila;

–         DJ 203F – între localităţile Scânteia, Bucşa, Valea Ciorii;

–         DJ  203F – între localităţile Griviţa şi Smirna;

–         DJ 212  – între localităţile Feteşti şi Movila.      

La această oră mai sunt izolate 7 localităţi.

drumuri zapada ialomia viscol11Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din 7 localităţi au solicitat sprijin pentru degajarea zăpezii din curţile persoanelor vârstnice. Au fost mobilizate 143 efective ale armatei, jandarmilor şi pompierilor care au acţionat pentru deszăpezire.

Reprezentanţii Secţiilor Drumuri Naţionale Ialomiţa şi Secţia de Drumuri Judeţene acţionează pentru deblocarea tuturor arterelor de circulaţie.

Toate localităţile din judeţ sunt alimentate cu energie electrică.

La această oră, pe raza judeţului sunt instituite filtre ale poliţiei rutiere, care asigură fluenţa traficului rutier pe arterele deschise circulaţiei.

Le recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro.

Pentru circulaţia în condiţii de siguranţă conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă polei sau umed). Totodată, este necesar să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fără probleme la nevoie.

Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️