comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Serviciul de Ambulanță trebuie să își găsească un nou sediu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/06/2019 | Locale Ialomita

Sediul Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița se află în prezent în incinta Spitalului Județean de Urgență din Slobozia. De câțiva ani, conducerea spitalului încearcă să „elibereze” spațiile unde își desfășoară activitatea Serviciul de Ambulanță, numai că nu s-au găsit soluții de rezolvare a problemei.

În ședința Consiliului Județean, contractul de închiriere a fost prelungit până după alegerile locale din 2020 (1 august), urmând ca între timp să se găsească un teren pe care să se construiască un alt sediu, mai spațios sau să se găsească temporar un alt spațiu.

„Este de preferat ca Serviciul de Ambulanță să-și găsească un alt spațiu unde să-și desfășoare activitatea, mai ales că asta este și o recomandare la nivel național, ca aceste servicii de ambulanță să nu mai aibă sediul administrativ în spitalele din România. Am avut discuții cu doamna doctor Popescu și încercăm împreună să găsim o soluție, un teren, am discutat și cu doamna ministru acest subiect și atunci când vom avea un teren sperăm să se obțină și finanțare de la Ministerul Sănătății”, a transmis președintele Consiliului Județean, Victor Moraru.

Găsirea unui alt spațiu este de preferat și în contextul în care există patru proiecte de modernizare a clădirii spitalului, de construcție a unui Bloc Operator, de extindere a UPU, de reabilitare a Ambulatorului, iar disconfortul, în cazul începerii lucrărilor, va fi destul de mare.