comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Selectarea operatorilor pentru deszăpezirea drumurilor județene, o problemă, din cauza numărului mare de utilaje cerut!

Dacă iarna va veni mai devreme, iar zăpada va acoperi șoselele, autoritățile județene vor avea o problemă. Și asta pentru că până în prezent nu au încheiat acțiunea de selectare a operatorilor de deszăpezire.

Problema ar fi legislația, dar și un punct din caietul de sarcini, care prevede un număr mare de utilaje pe care trebuie să îl aibă cel care va participa la licitație.
Potrivit președintelui Consiliului Județean, Victor Moraru, „Consiliul Județean Ialomița are demarată procedura de achiziție a unui operator pentru deszăpezire, dar, din păcate, din cauza schimbării legislației, această acțiune nu a putut fi finalizată până în prezent.

„Am dat anunț public și am invitat societățile care au această capacitate. Noi, comparativ cu anii anteriori, am prevăzut sume mai mari și am prevăzut o dotare cu mai multe utilaje, montarea de parazăpezi în locurile pe care le știm că sunt vulnerabile și ne crează probleme. Din discuțiile cu agenții economici de la nivelul județului, solicitările noastre au fost foarte mari… având în vedere faptul că am cerut unui operator să aibă opt autogredere. Nu putem să scoatem la licitație în funcție de agenții economici de la nivel de județ, ci în funcție de nevoi. Am creat trei zone cu câte două baze de intervenție… Sigur, operatorii economici au tot felul de probleme. (…) Noi am creat un caiet de sarcini care să ne ajute și să ajute cetățenii județului Ialomița în perioadele dificile, când sunt înzăpeziri. Drumurile județene s-au prezentat și se negociază un lot în zona de est a județului. Mai rămân centrul și vestul județului unde așteptăm, după o nouă procedură inițiată, să vină agenții economici interesați. Noi am făcut tot ceea ce ținea de noi, ca și Consiliu Județean. Rămâne de văzut dacă sunt agenți economici interesați să vină”, a declarat președintele C.J. la finalul ședinței Consiliului Județean.

Prezent la ședință, prefectul Gigi Petre a intervenit în discuție pentru a sublinia faptul că din această săptămână sunt reluate întâlnirile pe zone, împreună cu autoritățile locale, dar și cu cei de la ISU, Jandarmi, Poliție și cu cei de la Drumuri, pentru a se vedea cât de pregătite sunt autoritățile pentru iarnă.

„Am aprobat programul de măsuri în cadrul Comandamentului pentru Situații de Urgență. În ceea ce privește deszăpezirea drumurilor județene, sunt convins că se vor găsi soluții și doritori. Așa cum ne-am consultat și cu domnul președinte, practic în acest an ar reprezenta cumva triplarea numărului de utilaje care să acționeze pe drumurile județene, respectiv pe cele trei zone și șase loturi care s-au făcut”, a spus prefectul.

Mai multe articole de la obiectiv.net: