comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Rezultat Drug-Test pozitiv, în cazul unui șofer de 21 de ani

Un tânăr de 21 ani, din municipiul Urziceni, a fost depistat de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

 La data de 25 martie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii  din cadrul Secției de Poliție nr. 4

Coșereni, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Movilița, au oprit pentru control un autoturism condus de un șofer de 21 de ani.

Întrucât existau suspiciuni că tânărul ar fi consumat substanțe stupefiante, acesta a fost testat de polițiști cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă.

Conducătorul auto a fot condus la Spitalul Municipal Urziceni, unde i-au fost recoltate probe de sânge și de urină.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe stupefiante.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 8 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

 Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

 Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA | Foto: arhivă

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: