comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Reținut pentru ultraj, conducere fără permis a unui vehicul neînmatriculat și refuz de recoltare a probelor biologice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/11/2019 | Lege si Ordine

Un bărbat de 32 de ani, din Grivița, a fost reţinut de polițiștii ialomițeni pentru ultraj și cumul de infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere. Va fi prezentat în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

La data de 25 noiembrie a.c., bărbatul în cauză a fost depistat de un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița pe DN 2C, între localitățile Miloșești și Grivița, în timp ce conducea un autoturism fără a avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, și care se deplasa sinuos.

În momentul în care polițiștii l-au avertizat prin semnale luminoase și acustice să oprească, bărbatul nu s-a conformat, a mărit viteza de deplasare, fiind depășit după o urmărire de 2 kilometri de echipajul de poliție și determinat să oprească autoturismul.

Conducătorul auto a încercat pentru a două oară să fugă de echipajul de poliție, încercând să lovească cu autoturismul polițistul care se îndrepta către el, însă acesta a reușit să îl imobilizeze pe șofer în cel mai scurt timp.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit că bărbatul de 32 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus de acesta nu avea dreptul de a circula pe drumurile publice.

Șoferul a refuzat testarea alcoolscop și de asemenea recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă  cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „ultraj”.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA