comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Razie pentru destructurarea unei grupări infracţionale. 7 persoane din Slobozia cercetate pentru proxenetism

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/03/2013 | Lege si Ordine

Astăzi, 05 martie, poliţiştii ialomiţeni au demarat 15 razii în localităţile Slobozia, Feteşti, Ţăndărei şi Bucu ce au avut drept scop identificarea  de bunuri şi înscrisuri, obiecte de valoare achiziţionate cu bani proveniţi pe căi ilicite precum şi documente emise de instituţii financiare bancare şi nebancare care atestă tranzacţii efectuate între suspecţi şi prostituate sau persoane de legătură. Totodată s-a încercat depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

[update]UPDATE: În urma audierilor derulate ieri, 05 martie la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, doi bărbaţi de 34, respectiv 40 ani şi o femeie de 43 ani, toţi domiciliaţi pe raza municipiului Slobozia, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

 În fapt, aceştia în cursul anilor 2007 – 2012 au înlesnit practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase băneşti de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin.

 Astăzi, 06 martie a.c. suspecţii urmează a fi prezentaţi instanţei competente cu propunere de arestare preventivă.[/update]

În operaţiune au fost angrenaţi 74 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, arme explozivi şi substanţe periculoase, criminalistic şi intervenţie rapidă ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, cadre ale Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă dar şi 35 lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. De asemenea 8 poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi au sprijinit poliţiştii ialomiţeni.

Anchetatorii au descins la domiciliile mai multor persoane din municipiul Slobozia despre care au existat informaţii că se ocupă cu facilitarea sau determinarea mai multor persoane de sex feminin să se deplaseze în străinătate unde au practicat prostituţia, iar parte din veniturile obţinute le-au transferat prin mijloace de transfer electronic de bani, în special euro şi lire sterline.

Poliţiştii au pus sechestru asupra a 5 imobile a căror valoare se ridică la peste 285.000 lei, două terenuri cu suprafaţă totală de 2.000 m2 şi au indisponibilizat 3 autovehicule de peste 50.000 euro.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate poliţiştii, au legitimat peste 100 de persoane şi au controlat 98 de autoturisme, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.300 lei. Într-un caz, alături de măsura principală

de aplicare a punctelor amendă, a fost dispusă şi măsura complementară de retragere a certificatului de înmatriculare a vehiculului.

Acatrinei Simona Daniela
Acatrinei Simona Daniela

Minora ACATRINEI SIMONA DANIELA, din municipiul Slobozia, sesizată ca dispărută la data de 7 februarie a.c., a fost depistată şi încredinţată familiei de către poliţişti în timpul acţiunii.

Potrivit declaraţiei minorei, pe durata plecării voluntare de la domiciliu, aceasta nu a fost victima vreunei infracţiuni.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de un număr de şapte persoane din mun.Slobozia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism constând în aceea că, în perioada 2008 – 2012 au înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin în Italia şi Spania, obţinând foloase ilicite în sumă de aproximativ 500.000 euro.

In cauză, la data de 05.03.2013, au fost efectuate, cu autorizarea instanţei, un număr de 15 percheziţii la locuinţele învinuiţilor, fiind găsite şi ridicate mai multe bunuri, despre care există indicii că provin din comiterea acestei infracţiuni.

De asemenea, au fost conduse mai multe persoane la secliul unităţii noastre, în vederea audierii.

Pe parcursul derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.