comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Razie în comuna Gheorghe Doja

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2014 | Lege si Ordine

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor şi Secţiei Rurale Slobozia au acţionat pe raza comunei Gheorghe Doja pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 25.000 de lei. 

Poliţiştii, în colaborare cu specialişti din cadrul D.S.V.S.A. şi I.T.M.  au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a celor comise cu violenţă, a actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, a faptelor de încălcare a normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice, prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii, prevenirea şi combaterea altor genuri de fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială şi climatului de ordine şi siguranţă civică.

Au fost legitimate peste 50 de persoane şi au fost oprite pentru control 42 de autovehicule ce au tranzitat zona de acţiune.

Poliţiştii cu atribuţii pe linie de investigare a fraudelor au efectuat verificări la o societate comercială, urmare a neregulilor constatate fiind aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 20.000 de lei la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Echipajele ce au acţionat în trafic au constatat şi sancţionat 4 situaţii de încălcare a prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pe această linie fiind constatate şi patru infracţiuni în flagrant.

Exemplificăm:

O societate comercială de pe raza comunei Gheorghe Doja a fost sancţionată contravenţional de către poliţişti  cu amendă în valoare de 20.000

întrucât pentru o parte din marfa expusă nu existau documente de provenienţă, iar suma provenită din încasări nu era în totalitate înregistrată în casa de marcat.

Atât suma provenită din încasările obţinute fără îndeplinirea condiţiilor legale cât şi marfa fără documente de provenienţă au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţişti.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița