Ialomița: Razie desfăşurată de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni

Prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice reprezintă îndatoriri ale poliției.

 Pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate şi descurajarea comportamentelor de tip infracţional, vineri, 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au organizat și desfăşurat o acţiune de amploare pe raza municipiului şi a comunelor arondate, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei cetăţeanului, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost legitimate 611 persoane, poliţiştii efectuând controale la 12 localuri de alimentaţie publică de pe raza de competenţă.

De asemenea, în urma celor 31 de filtre rutiere instituite, poliţiştii au controlat 529 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 204 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 46.500 de lei.

În urma încălcării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, faţă de patru şoferi s-a luat măsura retragerii certificatului de înmatriculare, iar în cazul altui conducător auto a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.

Exemplificăm:

Un tânăr de 23 de ani, din județul Vrancea, a fost depistat pe raza comunei Sfântu Gheorghe în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare material lemnos de esenţă carpen și tei, pentru care nu deţinea documente justificative, întocmite conform legislației în vigoare.

Față de persoana depistată a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.000, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: