comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Razie de amploare desfășurată de peste 100 de polițiști. Șase persoane aduse la audieri, o persoană reținută

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/02/2019 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomițeni au organizat ieri, 13 februarie, acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă publică pe raza Secției de Poliție Rurală Coșereni, fiind angrenaţi peste 100 de poliţişti din toate structurile operative ale inspectoratului.

 Pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate şi descurajarea comportamentelor de tip infracţional, ieri, 13 februarie a.c., poliţiştii de investigații criminale au organizat și desfăşurat o acţiune de amploare pe raza comunei Movilița, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei cetăţeanului, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate mai multe percheziţii pe raza comunei Movilița, la persoane fizice bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt din locuință.

În urma acestor activităţi, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării mai multe bunuri susceptibile a proveni din infarcțiunile de furt calificat, ce ar fi fost comise pe raza localității Movilița, municipiului București și județului Ilfov, în vederea continuării cercetărilor.

La sediul poliției au fost conduse pentru audieri 6 persoane, față de una dintre acestea fiind luată măsura reținerii pentru o perioadaă de 24 de ore, fiind încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul inspectoratului.

De asemenea, pe parcursul derulării raziei, a fot constatată o infracțiune de  nerespectare a regimului armelor și munițiilor, constând în aceea că termenul de valabilitate al permisului de armă era expirat.

Totodată, în filtrele rutiere instituite, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma încălcării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, faţă de 9 conducători auto a fost luată măsura reținerii permisului de conducere.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproape 10.000 de lei.