comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: PSD și-a anunțat candidații pentru două municipii și Consiliul Județean

Actualul viceprimar al municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche, și-a anunțat astăzi, 21 iulie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de PSD Ialomița, candidatura la funcția de primar al municipiului Fetești. Laurențiu Șonchereche are 39 de ani și este membru PSD de aproximativ 20 de ani.

Laurentiu Sonchereche
Laurentiu Sonchereche

„M-am născut și locuiesc în municipiul Fetești, studiile gimnaziale și liceale le-am făcut în Fetești. Am absolvit Facultatea de Istorie – Universitatea Ovidius, am Masterat în Istorie și studii post-universitare în tehnologia informației și comunicării. De profesie sunt cadru didactic, iar timp de cinci ani am deținut și funcțiile de director și director adjunct al Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Fetești. Țin să precizez acest lucru deoarece în ultima perioadă se vehiculează în spațiul public faptul că nu sunt feteștean și că am venit de nu știu unde… Sunt născut și crescut în Fetești. Începând cu 9 octombrie 2017 am părăsit catedra, ca să spun așa, și am ocupat funcția de viceprimar al municipiului Fetești. Bineînțeles că a fost și este o experiență frumoasă, cu satisfacții, pentru că am reușit să aducem în municipiul Fetești foarte mulți bani. Și mă refer aici la fondurile europene. Pentru că dacă privim bugetul localității, așa cum era el structurat pentru 2016, vedem că banii alocați pentru cofinanțarea proiectelor europene lipseau cu desăvârșire, iar acest lucru demonstrează că aceste proiecte europene nu au fost accesate”, a declarat Laurențiu Șonchereche.

Candidatul PSD susținea faptul că în ultimii trei ani, în municipiul Fetești, au fost accesate fonduri europene în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, oferind și câteva exemple de proiecte care sunt implementate sau în curs de implementare în municipiul Fetești.

„Municipiul Fetești va beneficia în curând de un Ambulatoriu, în valoare de 2,3 milioane de euro, deja se lucrează intens. Acesta va trebui finalizat în luna ianuarie a anului viitor. În cadrul acestui Ambulatoriu va fi și un Computer Tomograf, benefic atât pentru locuitorii din Fetești cât și din localitățile limitrofe. Un alt proiect destul de important, cu o valoare destul de mare, este Sistemul Integrat, respectiv Programul de Mobilitate Urbană, cu o valoare de aproximativ 11 milioane de euro”, a mai spus acesta.

Laurențiu Șonchereche a mai vorbit și despre alte proiecte din fonduri naționale, cum ar fi PNDL, prin intermediul căruia anumite străzi din municipiul Fetești se află într-un program de asfaltare, cât și referitor la construcția sau reabilitarea unor unități școlare. Totodată, potrivit acestuia, urmează construcția unor baze sportive, prin Compania Națională de Investiții, un exemplu fiind la Liceul CCF Fetești.

Construcția unui nou sediu al Primăriei Fetești a fost un alt subiect abordat de actualul viceprimar, știut fiind faptul că în prezent instituția își desfășoară activitatea într-un bloc aparținând Companiei Naționale de Căi Ferate.

„Zilele trecute am depus proiectul pentru construcția unui nou sediu al primăriei la Compania Națională de Investiții, pentru că s-a deschis o linie de finanțare, iar noi având acest proiect, bineînțeles modificat la standardele actuale, am reușit să depunem și acest proiect”, a mai afirmat Laurențiu Șonchereche.

Viceprimarul a adus în discuție și proiectul privind construcția unei Case de Cultură (cu 299 de locuri), depus încă din decembrie 2018 la CNI. Potrivit acestuia, proiectul se află în evaluare.

„Casa de Cultură urmează să fie construită în parcul central, unde se află în prezent Gradina de Vară. Sunt foarte multe proiecte în desfășurare, altele urmează să le semnăm. De exemplu, pe Axa 13, avem reabilitare școală Aurel Vlaicu și asfaltarea a două străzi din cartierul Fetești Oraș, avem un centru multifuncțional în evaluare și asfaltarea altor străzi, pentru că ne-am axat în mod special și pe infrastructură și am încercat să găsim cât mai multe astfel de priorități pentru a crea condiții mai bune de trai pentru locuitorii municipiului Fetești”, a conchis candidatul PSD la funcția de primar al municipiului.

Președintele PSD Ialomița, Marian Pavel, s-a arătat convins că la alegerile locale, care vor avea loc pe 27 septembrie, Laurențiu Șonchereche va obține undeva între 45 și 55%, pentru că oamenii știu cum arăta Feteștiul după opt ani de guvernare liberală. Acesta susținea că liberalii vin acum cu „o ciorbă reîncălzită” drept candidat, respectiv Gheorghe Catrinoiu, fost primar.

„Eu zic că va fi un scor care să-i ofere o majoritate în Consiliul Local. Eu cred că în Fetești va fi undeva între 45 și 55%”, spunea președintele PSD Ialomița.

Laurențiu Șonchereche a precizat că, în 2016, când s-a făcut un audit la preluarea funcției de către Sorin Gafițoi (actualul primar), aproximativ 37% din drumurile din Fetești erau de pământ.

„Municipiul Fetești se întinde pe o suprafață foarte mare, are un număr foarte mare de kilometri de străzi. În prezent, prin societatea primăriei, SC Drumuri Municipale Fetești, ne ocupăm de pietruirea drumurilor de pământ. La momentul actual, cred că mai sunt doar câteva străzi de pământ. SC Drumuri Municipale Fetești lucrează în prezent în cartierul Coloniști, unde sunt pietruite drumurile de pământ, iar celelalte întreținute. Până la finalul verii vor fi pietruite toate, deși avem foarte multe critici din partea anumitor persoane. Eu consider că este o necesitate această pietruire, pentru că și acei oameni trebuie să aibă niște condiții decente, până când vor fi asfaltate. Nu ai cum să asfaltezi totul deodată, mai ales la aproximativ 140 de kilometri cât are Feteștiul. Dar cel puțin venim cu piatră pentru a crea cât de cât niște condiții mai bune pentru a putea circula, atât cu mașina cât și pe jos”, a spus candidatul PSD.

Marian Pavel – candidatul PSD la președinția Consiliului Județean

Conferinta Presa Psd Ialomita Lansare Candidati
Conferinta Presa Psd Ialomita Lansare Candidati

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, a confirmat faptul că va candida la președinția Consiliului Județean Ialomița, în condițiile în care Victor Moraru, actualul președinte, tot membru PSD, și-a anunțat, la rându-i, candidatura pentru un nou mandat. Marian Pavel a explicat faptul că își asumă această decizie, iar Victor Moraru „se va bucura, dacă va rămâne în partid, de demnități înalte în societate”, propunerea fiind un loc eligibil la parlamentare. Asta probabil dacă va renunța să candideze la președinția Consiliului Județean…

Marian Pavel
Marian Pavel

„Este un lucru pe care mi l-am asumat acum trei săptămâni. (…) Fiecare avem dreptul de a opta pentru o demnitate sau alta. Președintele PSD și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean. M-am consultat cu 99% din colegii mei și 98% din colegii din CEX au fost de acord cu candidatura mea la președinția Consiliului Județean. (…) Nu este o execuție a lui Victor Moraru. Sunt șase-șapte județe în care președinții Consiliului Județean nu mai candidează, dar candidează președintele partidului. Asta înseamnă că este execuție? Asta este decizia CEX-ului. (…) Nu este o pedeapsă, este o promovare, dacă vreți”, a declarat Marian Pavel.

Marian Pavel spunea că a luat această decizie „după discuțiile cu colegii primari”, fapt care a contat foarte mult.

Buculescu Elena
Buculescu Elena

De asemenea, a fost anunțat și candidatul PSD la primăria municipiului Urziceni. Buculescu Elena, președintele PSD Urziceni, este de profesie economist, iar în prezent este consilier local. Își dorește să fie „un primar al oamenilor” și să fie „mai multă transparență în toate deciziile luate”.

La conferință au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore, coordonator adjunct în campania electorală, în județul Ialomița, și secretarul general al PSD Ialomița, Costel Brateș.

Mai multe articole de la obiectiv.net: