comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: PSD a depus listele cu candidații la alegerile parlamentare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/10/2020 | Politica

PSD Ialomița a depus miercuri, 21 octombrie, lista cu candidații la alegerile pentru Parlamentul României, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

La Camera Deputaților, Ștefan Mușoiu deschide lista, fiind urmat de Dumitrescu Raluca, Liviu Patrichi, Oana Martinescu, Lucian Potinche, Luminița Șuican, iar la Senat, primul pe listă se află Ștefan Țintă, urmat de Grigore Emil Cătălin, Toma Nicoleta și Valentina-Florentina Vişan.

Marian Pavel
Marian Pavel

„PSD este un partid deschis și este reprezentat în momentul de față pe aceste liste de toate categoriile profesionale, profesori, economiști, oameni de afaceri. Lista este deschisă la Senat de mai tânărul meu coleg, președintele organizației municipale Slobozia, Țintă Ștefan, urmat de fostul președinte al C.J., Grigore Emil Cătălin, doamna Toma Nicoleta și doamna Valentina Vișan, care de săptămâna viitoare va fi senator, pentru că eu îmi voi da demisia. La Camera Deputaților continuăm cu Ștefan Mușoiu, președintele executiv al PSD, îl cunoașteți, iar activitatea lui o cunoașteți, iar pe locul 2 este Raluca Dumitrescu, o știți, cred că are 18-20 de ani în partid, care are o relație foarte bună cu toți primarii din județ, indiferent de culoarea lor politică, coordonând la nivelul județului cele două GAL-uri, Naparis și Danubius. Pe locul 3, managerul spitalului județean, Liviu Patrichi, și îi cunoașteți performanța în scurta perioadă cât a fost manager la Spitalul Fetești. Îi doresc succes și aici în scurta perioadă cât va fi la Spitalul Județean, pentru că va trebui să meargă în Parlament. Locul 4, Oana Martinescu, care nu a putut să vină astăzi, a fost candidatul PSD la Primăria municipiului Urziceni, locul 5 un tânăr asistent social, un om de stânga autentic, Alin Potinche, iar pe locul 6 este consilierul județean Luminița Șuican”, a declarat Marian Pavel, președintele PSD Ialomița și președinte al Consiliului Județean Ialomița.

Așadar, Ștefan Mușoiu deschide lista social-democraților ialomițeni, acesta fiind în prezent deputat în funcție. Comparativ cu alegerile trecute, Ștefan Mușoiu pleacă în cursa electorală cu o șansă mult mai mare, dar și cu o responsabilitate pe măsură.

Parlamentarul spunea că se simte onorat și bucuros că deschide lista, dar și responsabil, asigurându-ne de faptul că noul angajament de deputat va fi bazat pe responsabilitate și grijă pentru oamenii pe care îi va reprezenta în Parlamentul României și pentru proiectele pe care le va iniția alături de echipa social-democrată.

Stefan Musoiu
Ștefan Mușoiu

„Unul dintre scopurile mele este acela de a sprijini toate proiectele legislative care pot să creeze premisele unei vieți mai bune pentru locuitorii din Ialomița și, bineînțeles, din România. În primul meu mandat de parlamemntar, alături de colegii din Ialomița și din Parlamentul României, am inițiat proiecte care au avut acest scop, de creștere a calității vieții românilor, iar aici amintesc Legea salarizării publice, care a dus la o creștere a veniturilor, atât a angajaților din sistemul public, dar care a angrenat majorări salariale și în sistemul privat, creșterea salariului minim pe economie, a salariului mediu, Ordonanța 34, care a creat cadrul legal pentru majorarea salariului minim în construcții. De asemenea, în 2019, am fost co-inițiator, alături de colegi, a Legii Pensiilor, care stabilește creșterea punctului de pensie în fiecare an și, bineînțeles, în acest an, legea dublării alocațiilor, care din păcate nu este aplicată în prezent, ceea ce ne determină să fim mai angajați în proiectele pe care le vom genera, să fie și respectate, iar nivelul de trai al oamenilor să fie crescut, așa cum ne-am propus”, a subliniat Ștefan Mușoiu.

PSD Ialomița își dorește să obțină peste 50% dintre voturile ialomițenilor, având ca target obținerea a doi deputați și a unui senator, obiectiv pe care sunt convinși că îl vor atinge.

Pe scorul politic de la alegerile locale, PSD Ialomița ar fi primit, dacă astăzi s-ar fi făcut repartizarea, un senator și doi deputați.

Stefan Tinta
Ștefan Țintă

„Consider că astăzi PSD Ialomița continuă reforma începută la alegerile locale din 27 septembrie. Sunt convins că, prin nominalizarea mea, PSD Ialomița arată că este un partid care stă cu fața către tinerii din județul Ialomița. Consider că PSD Ialomița este singura alternativă politică reală pentru tinerii din județ. Am intrat acum opt ani în partid, am continuat să lucrez, treptat am evoluat în ierarhia politică a partidului și sunt convins că dacă cetățenii vor dori ca în data de 6 decembrie să merg în Parlamentul României, voi lupta nu numai pentru tinerii din județ, cât și pentru mediul privat, sector al economiei în care lucrez de 12 ani și pe care cred că l-am reprezentat onorabil. Sunt convins că vom face o figură foarte frumoasă la alegerile din 6 decembrie”, a declarat Ștefan Țintă, candidatul PSD la Senat.

Lista finală a candidaților PSD Ialomița a fost votată în Comitetul executiv județean, negociată cu cei care se află astăzi pe liste, încercându-se, astfel, găsirea celor mai reprezentativi oameni din partid pentru a fi reprezentanții județului în Parlamentul României. Reprezentanții PSD Ialomița sunt convinși că au scos cei mai buni oameni pentru parlamentare.

Raluca Dumitrescu
Raluca Dumitrescu

„Ialomița, înainte de toate!, aceasta este deviza cu care mergem în Parlament. Nu este numele meu pe listă, este numele echipei PSD Ialomița. Mulțumesc colegilor mei pentru susținere și în mod special domnului președinte Marian Pavel. Gândul nostru este că suntem alternativa și siguranța unui trai decent”, a afirmat Raluca Dumitrescu, candidat PSD pe locul 2 la Camera Deputaților.

Pe lista PSD se află și actualul manager al Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, fost manager al Spitalului municipal Fetești. Liviu Patrichi se așteaptă ca PSD Ialomița să aibă cel puțin rezultatele alegerilor parlamentare precedente, unde PSD a obținut trei deputați.

Liviu Patrichi
Liviu Patrichi

„Pentru mine este un moment puțin special. Pe de o parte, sunt surprins plăcut de nominalizare, pe de altă parte, sunt onorat. (…) Deviza mea va fi – Invest în Ialomița. Este un proiect la care am mai participat, în care m-am implicat și cred că dacă voi avea șansa ca la alegerile trecute, de a avea trei deputați în Ialomița, va fi o zonă în care voi alege să mă dedic pentru a atrage investitori aici, pe ambele laturi, atât în zona privată, cât și în serviciul de sănătate, o zonă care a început să îmi devină familiară în urma experienței bune și pozitive pe care am avut-o la Spitalul din Fetești, iar acum la Spitalul din Slobozia. Sper să reușim și așteptăm toți românii la vot, iar eu trag speranță că vom avea aceleași bune rezultate ca la alegerile precedente, unde vom scoate trei deputați”, a spus Liviu Patrichi.

Printre cei prezenți la depunerea listelor de candidați s-a aflat și Lucian Potinche, un tânăr care se implică de ceva timp în activități sociale. Chiar dacă se află pe un loc neeligibil pe lista de la Camera Deputaților, acesta se simte onorat că a fost propus să fie unul dintre candidați.

Lucian Potinche
Lucian Potinche

„Este o onoare pentru mine să mă aflu pe lista de candidați ai PSD Ialomița. Cred că PSD Ialomița, în momentul acesta, întărește politica pe care a avut-o în ultimii ani, în care promovează și tinerii, în care arată că nu trebuie să fi recomandarea nimănui ca să fie acolo pe listă și recunoaște oamenii care luptă pentru alți oameni (…) De asemenea, PSD arată nu doar că este o forță pe plan local, și gândiți-vă la rezultatele obținute la ultimele alegeri, pe lista noastră nu există persoane din afara organizației județene, ceea ce arată că încă suntem o forță care se consolidează din zi în zi. (…) PSD dă un semnal că poți și tu, oricare ai fi în spatele acestor camere, să vii alături de o echipă tânără, de o echipă care își propune lucruri reale pentru cetățeni (…)”, a subliniat Lucian Potinche.