comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița – Protest în fața Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: „V-am construit biserică. Plătiți-vă datoriile, preacuvioșilor!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/09/2013 | Locale Ialomita

protest episcopie sloboziaUn om de afaceri, în vârstă de 55 de ani, din Călărași, acuză fețele bisericești de „nesimțire” după ce aceștia nu au achitat anumite lucrări efectuate la o biserică din satul Ion Ghica, comuna Ciulnița, efectuate în anii 2009-2010.

Ajuns la disperare, Ștefan Badea, de profesie inginer constructor și fost cadru militar în Ministerul de Interne, a ales, după mai mult de trei ani de așteptare și încercări de a-și recupera banii, să facă publică această situație în care se află, plimbându-se în fața Episcopiei îmbrăcat cu o vestă pe care a scris: „V-am construit biserică, plătiți-vă datoriile, preacuvioșilor!

„Le-am construit biserica de la Ion Ghica, iar de atunci găsesc tot felul de subterfugii și artificii ca să nu plătească. Am avut contract cu ei, totul în regulă, proces verbal de evaluare a lucrărilor, însă ei contestă orice ca să nu mai plătească. Este vorba de un rest de 220 de milioane lei vechi. Au plătit o parte, etapizat, dintr-un miliard trei sute de lei. A rămas această sumă pe care nu mai vor să o plătească. Firma mea a intrat în insolvență, la ora actuală fiind închisă. Noi am făcut biserica din banii noștri, cu materialele noastre”, spunea Ștefan Badea.

Deși situația s-ar fi putut rezolva amiabil, se pare că nu se dorește acest lucru. Se contestă lucrările executate deși au fost recepționate, se contestă contractul, se contestă orice, numai ca să nu se plătească. Ițele par mai încurcate decât credem, în condițiile în care preotul de la biserica din Ion Ghica, Soare Cristinel, a ales să facă plângere penală afaceristului, pentru ca în final să renunțe la proces, iar acum omul de afaceri se gândește, la rându-i, să facă plângere penală.

Trebuie spus că această biserică a fost ridicată de două firme: Ineea București și Wood Construct Călărași. Din afirmațiile lui Ștefan Badea, reprezentanții bisericii au fost în litigiu întâi cu firma Ineea, tot așa după recepția lucrărilor, apoi au ajuns la litigiu și cu societatea Wood Construct, în fapt, cu directorul acesteia, pentru că firma nu mai este activă.

Ștefan Badea - protest episcopie„Eu voi continua să lupt pentru recuperarea acestor bani în toate modurile posibile. Eu nu cer nimic în plus, doar pe ce s-a lucrat. Eu nu am vrut să le fac probleme, să le stric imaginea, așa cum am fost apostrofat, însă ce poți să faci când nimeni nu îți dă vreun răspuns sau te plimbă de la unul la altul de atâția ani? Am vrut să port o discuție și cu episcopul Vincențiu. Am făcut cerere, însă nu am primit niciun răspuns. Este drept, atunci când construiam a venit acolo să vadă și purtam discuții. Atunci eram băiat bun”, mai spunea Ștefan Badea.

Omul de afaceri susține că va continua protestul până la rezolvarea situației și, mai mult, până va fi primit în audiență la episcopul Sloboziei și Călărașilor, PS Vincențiu.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️