comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Proiecte finanțate prin ADI pentru construcția de grupuri sanitare în școli

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/03/2019 | Locale Ialomita

Luni, 4 martie, în foaierul Sălii de festivităţi “Europa” a Consiliului Judeţean Ialomiţa, au fost semnate alte două contracte de finanţare din cadrul Programului Judeţean de Dezvoltare Locală.


Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, împreună cu Daniel Ganea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa (A.D.I.), alături de Lilian Badea, primarul comunei Ograda și Ciriblan Romeo Sorin, primarul comunei Mărculeşti, au semnat contractele de finanţare care au ca obiect realizarea unor investiţii de infrastructură de interes local.

Mai precis, U.A.T. Ograda îşi propune amenajarea de grup sanitar la şcoala gimnazială cu clasele I-IV din comuna Ograda. Valoarea totală a proiectului este de 251.915,25 lei, din care autoritatea finanţatoare contribuie cu suma de 193.371,17 lei, contribuţia beneficiarului fiind de 58.544,08 lei, iar U.A.T. Mărculeşti îşi propune dotarea Școlii gimnaziale “Alexandru Rădulescu”, din comuna Mărculeşti, cu grupuri sanitare. Valoarea totală a proiectului este de 212.481,34 lei, din care autoritatea finanţatoare contribuie cu suma de 169.981,78 lei, contribuţia beneficiarului fiind de 42.499,56 lei.

La ora actuală, 19 proiecte au fost aprobate din cele 31 de solicitări. Două proiecte se află în faza de așteptare, de la Ciochina și Albești, trei proiecte sunt în faza de evaluare – Bărcănești, Borănești și Platonești, iar șapte proiecte au fost respinse.

Din cei 5 milioane lei, alocați de Consiliul Județean Ialomița Asociației de Dezvoltare, suma contractată este de 3.575.697 lei.

„Vom încerca și anul acesta, în funcție de bugetul pe care îl avem, să continuăm acest program. Cred că autoritățile publice locale au nevoie de aceste finanțări. Ne dorim ca în afara obiectivelor importante, pe care să le sprijinim financiar, ne dorim ca și funcționarii din administrația județului să se inițieze oarecum cu finanțările europene, pentru că ghidul a fost realizat inspirându-ne din aceste finanțări europene. (…)”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Din cele 31 de proiecte depuse, 19 au vizat infrastructura, 5 sportul, 1 situațiile de urgență, mediu – 1, educația – 4, sănătatea – 1.