comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2020)

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – Ec), sesiunea iunie – iulie 2020.

La nivelul județului Ialomița, dintre cei 1818 candidaţi înscrişi, s-au prezentat 1711 candidați (1297 de candidați la Matematică, respectiv 414 candidați la Istorie). Au absentat de la această probă a examenului 107 candidați. Nu au fost înregistrate cazuri de candidați care să aibă temperatura peste 37.3 ̊C sau candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă. De asemenea nu au fost cazuri de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro , la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00-19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Inspectoratul Școlar Ialomița

Mai multe articole de la obiectiv.net: