comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: PRO ROMÂNIA va merge cu Victor Moraru și Marian Neacșu pe primele poziții la alegerile parlamentare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/10/2020 | Politica

Pro România Ialomița a depus joi, 22 octombrie, la Biroul Electoral Județean, listele cu candidații la alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaților și Senat.

Pro Romania Ialomita

Prima poziție la Senat este alocată fostului președinte al Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, iar pe prima poziție la Camera Deputaților se află Marian Neacșu.

Marian Neacsu
Marian Neacșu

„În principiu, echipa este aceea la care cetățenii din Ialomița se așteptau. Avem o echipă consistentă. Evident că, față de celelalte două partide mari din județ, noi nu ne propunem să câștigăm chiar toate mandatele care sunt în joc, motiv pentru care, fără să minimalizez meritele colegilor noștri care sunt situați în listă, opinez că vom putea juca cu adevărat un mandat de deputat și un mandat de senator. (…) Pe poziția 1 la Senat, candidatul nostru este Victor Moraru, cu patru mandate de primar la Amara, cu un mandat tocmai încheiat de președinte al Consiliului Județean, un om de administrație binecunoscut în județ și foarte performant, care cred că joacă o șansă foarte bună de a deveni senator în viitoarea legislatură a Senatului României și eu cred că va activa cu succes în Comisia de administrație publică, putând eventual să solicite, iar eu îl voi sprijini, președinția acestei comisii. (…) Nu este astăzi aici, fiind plecat din țară o scurtă perioadă. Însă a fost onorat de această nominalizare pe care colegii din Pro România au făcut-o. Cu voia dumneavoastră, pe poziția 1 la Camera Deputaților voi candida eu. Iar despre mine nu cred că este cazul să vorbesc acum. Vom vorbi pe parcursul campaniei electorale cu oamenii. Este drept că nu știu la momentul acesta cum se va derula această campanie. Va fi foarte greu, foarte complicat. Din păcate, cred că situația epidemiologică, atât în țară cât și în județ, se va înrăutăți și nu am niciun temei să cred că va fi mai bine decât este acum. (…) Dat fiind faptul că noi nu putem să aspirăm la mai mult decât aceste două obiective pe care ni le-am propus, chiar dacă am construit cu foarte multă atenție lista de candidați, sperăm ca mai ales cetățenii să ne ajute în îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus. La Senat, poziția 2 este ocupată de Ilie Sima, iar pe poziția 2 la Camera Deputaților este doamna Mirela Drăgoi”, a declarat Marian Neacșu.

Având în vedere faptul că ALDE și Pro România au semnat un protocol de fuziune, deja o parte a membrilor organizației ALDE Ialomița se „transferă” cu adeziunile la Pro România. Pe lista de candidați la Camera Deputaților se află, astfel, și Ioan Martin, chiar dacă pe o poziție neeligibilă.

Adăugăm faptul că pe lista de candidați ai Pro România, pe poziția 3 la Camera Deputaților, se află și Adrian Mocioniu, fostul primar al municipiului Slobozia.

Adrian Mocioniu
Adrian Mocioniu

„Deja Pro România are un electorat stabil în municipiul Slobozia. Am plecat de la 12 % la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidențiale am fost la 17%, iar acum, la alegerile locale, am obținut aproximativ 23%. Îmi doresc să păstrăm cel puțin acest scor pe municipiul Slobozia. Mai mult decât atât, și simpatizanții ALDE vor avea un rol important. Mă voi implica în această campanie foarte mult, pentru că și la Camera Deputaților și la Senat avem cei mai buni candidați”, a afirmat și Adrian Mocioniu.