comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Prins în flagrant. A încercat să mituiască un polițist, chiar în sediul postului de poliție.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/10/2020 | Lege si Ordine

Joi, 22 octombrie 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială în timp ce săvârșea infracțiunea de dare de mită.

În fapt, la data de 21.10.2020, polițiștii anticorupție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Ialomița au înregistrat denunțul șefului unui post de poliție din cadrul I.P.J Ialomița iar, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, persoana cercetată a promis, la datele de 3, respectiv 21 octombrie 2020, suma de 500 de lei cu titlu de mită.

În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu sesiza Garda de Mediu sau alte instituții publice referitor la încălcarea normelor privind protecția mediului, în ceea ce privește deversarea nelegală a unor cantități de deșeuri menajere, pe raza unei comune ialomițene.

Astfel, în sediul postului de poliție, persoana cercetată a fost surprinsă de echipa operativă de flagrant în timp ce remitea suma de 500 de lei martorului denunțător, în scopul celor precizate anterior.

Polițiștii anticorupție din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița au fost delegați să efectueze acte de urmărire penală pentru probarea activității infracționale.

Ca urmare a audierilor, procurorul de caz a dispus față de inculpat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE IALOMIȚA