comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Prins cu 106 kg de pește fără documente legale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/03/2018 | Lege si Ordine

ACȚIUNE PE LINIE DE COMBATERE A BRACONAJULUI PISCICOL. Poliţiştii acţionează perioadic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal.

Scopul acestor activităţi este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

 Ieri, 21 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au acționat pe raza de competență pentru prevenirea si combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit.

Astfel, pe timpul desfășurării activităților specifice, polițiștii au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Constanța, în timp ce transporta, cu ajutorul unui autoturism, 106 kg  pește din speciile novac, hering și crap, fără a respecta prevederile legale.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere, transport, sau comercializarea peștelui fără documente legale, prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, cantitatea de pește identificată fiind ridicată în vederea confiscării.