comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Primarul comunei Bărbulești a fost reținut pentru luare de mită

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/06/2014 | Locale Ialomita

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore (începând cu data de 26.06.2014 – ora 20:00), a inculpatului LIŢĂ VASILE, primar al comunei Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de luare de mită. În aceeaşi cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore (începând cu data de 26.06.2014 – ora 19:30), a inculpatului COCIORAN RĂZVAN GEORGIAN, administrator al SC R. CO S. SRL Urziceni, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Din ordonanţele întocmite de procurori a rezultat că există probe şi indicii temeinice ce conturează suspiciunea rezonabilă, în legătură cu următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul LIŢĂ VASILE, în calitate de primar al comunei Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, a pretins lui Cocioran Răzvan Georgian, reprezentant al SC R. CO S SRL Urziceni, suma de 25.000 lei în schimbul atribuirii de către Primăria Bărbuleşti a unui contract de prestări servicii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie în valoare de 80.000 lei fără TVA. Suma a primit-o în ziua de 26.06.2014 în parcul municipal Urziceni din zona stadionului, aceasta fiind compusă din 2.800 EURO şi 12.700 LEI.

În data de 20.06.2014, inculpatul Cocioran Răzvan Georgian -în calitate de administrator al SC R. CO S SRL Urziceni, a promis primarului comunei Bărbuleşti suma de 25.000 lei, în schimbul atribuirii contractului de prestări servicii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, iar în data de 26.06.2014 în parcul municipal Urziceni din zona stadionului, i-a remis primarului Liţă Vasile suma compusă din 2.800 EURO şi 12.700 LEI.

Remiterea respectiv primirea sumelor de bani menţionate a fost surprinsă în flagrant, în data de 26.06.2014, de către echipa de cercetare penală condusă de procuror.

Pentru cei doi inculpaţi s-a întocmit referat cu propunere de arestare preventivă urmând a fi prezentaţi Tribunalului Ialomiţa în vederea dispunerii măsurii.

Primar Barbulesti Lita VasileLa aceeaşi dată, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au efectuat, în cauză, două percheziţii auto şi 5 percheziţii domiciliare, inclusiv la sediul Primăriei Bărbuleşti.

Activităţile de cercetare continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor de fapt şi stabiliri răspunderii penale.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, Serviciul Acţiuni Speciale, precum şi de suportul tehnic de specialitate al S.R.I. şi Serviciul de Informaţii şi protecţie Internă.

Facem precizarea că reţinerea, punerea în mişcare a acţiunii penale şi continuarea urmăririi penale reprezintă etape în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de procedură penală, constituie activităţi procesuale care nu pot, în nicio situaţie, să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Update:  Vineri, 27 iunie, instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa și a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor LIŢĂ VASILE şi COCIORAN RĂZVAN GEORGIAN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.06.2014 şi până la data de 26.07.2014 inclusiv.