comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Premieră operatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/11/2020 | Locale Ialomita

Un bărbat, în vârstă de 74 ani, a fost adus în data de 28 octombrie, la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, cu diagnosticul de „fractură cominutivă 1/3 proximală humerus dr. NEER 4.

Intervenţia medicală, efectuată în premieră în cadrul SJUS – compartiment ortopedie şi traumatologie, a avut loc marți, 3 noiembrie, indicaţia chirurgicală fiind protezarea parţială de umăr.

Din cauza faptului că pacientul avea patologii complexe şi fracturi costale a fost nevoie de evitarea anesteziei generale, acesta beneficiind de bloc loco-regional, evitând astfel multiplele complicaţii medicale care puteau să apară pe parcursul intervenţiei cu anestezie generală.

Liviu Patrichi
Liviu Patrichi

„Operaţia poate fi considerată un succes medical, pacientul fiind în afara oricărui pericol, în momentul de faţă. Echipa operatorie, formată din Dr. Gramaticu Ion şi Dr. Cotigă Ovidiu, asistaţi de medicul anestezist Aldabsheh Jamil, şi cu sprijinul personalului din cadrul blocului operator, au efectuat această intervenţie complexă în contextul pandemic existent”, a precizat Liviu Patrichi, managerul instituției.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia