comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Prefectul județului, apel către cetățeni și președinții comitetelor locale pentru situațiile de urgență

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/04/2020 | Locale Ialomita

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița am solicitat tuturor președinților comitetelor locale pentru situații de urgență să dispună măsuri specifice pentru intervenția la incendiile de vegetație uscată, precum și pentru limitarea efectelor acestora.

Incendiile de vegetație uscată și-au făcut apariția mai devreme în acest an, având în vedere condițiile meteorologice favorabile producerii unor astfel de evenimente nedorite, generate de lipsa precipitaților și temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă. Conform raportărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, aceste incendii s-au produs cel mai frecvent din cauza neglijenței umane în lucrul cu focul sau fumatului în locuri nepermise.

Chiar dacă până la acest moment nu au fost înregistrate pagube materiale sau pierderi de vieți omenești, trebuie să conștientizăm că fiecare intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată  presupune un efort material și uman.

În contextul în care forțe importante al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița sunt utilizate în lupta împotriva răspândirii virusului Covid -19, fac un apel la cetățenii ialomițeni pentru apreveni producerea de incendii de vegetație uscată, manifestând mai multă responsabilitate pe viitor pentru mediul înconjurător și banul public.

În ceea ce privește evoluția situației  epidemiologice determinată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 29.04.2020 orele 09:00, conform raportului operativ al  Direcției de Sănătate Publică, situația se prezintă astfel:

  • 179 persoane confirmate;
  • 66  persoane vindecate;
  • 179 persoane se află în carantină;
  • 170 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
Prefect Ialomița. Manea Tonița