comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Polițiștii au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, la aproape 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/11/2018 | Locale Ialomita

Polițiștii au aplicat peste 450 de sancţiuni contravenţionale, au constatat peste 40 de infracțiuni și au reținut permisele a 19 șoferi care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

 În perioada 02 – 04 noiembrie a.c., polițiști ialomițeni au acționat, pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 15 acțiuni și s-a intervenit la 97 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 43 de infracţiuni, 5 persoane fiind prinse în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 458 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 128.000 de lei.

În trafic, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Exemple semnificative:

Doi bărbați de 24, respectiv 45 de ani, au fost depistați de polițiștii ialomițeni în timp ce conduceau autoturisme pe șoselele ialomițene, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

 Cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,57 și 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul de 45 de ani a fost condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celălalt conducător auto, tânărul de 24 de ani, din localitatea Grivița, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

* * *

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 42 de ani, din județul Galați, care conducea un autoturism pe raza municipiului Fetești, deși a consumat anterior băuturi alcoolice.

Bărbatul în cauză a refuzat atât testarea alcoolscop, cât și recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* *

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Bărcănești, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permise de conducere.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.