comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Polițiștii au confiscat 340 kg de pește

În perioada 26 – 30 martie, polițiștii ialomițeni au verificat 12 societăți comerciale și 3 amenajări piscicole și au efectuat 70 de acțiuni pentru verificarea legalității transportului, provenienței, depozitării, prelucrării și valorificării peștelui și produselor din pește, fiind controlate 715 autoturisme și peste 900 de persoane.

Poliţiştii acţionează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal.

Scopul acţiunilor este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal, circulaţia, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, în perioada 26 – 30 martie a.c., polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, precum şi a faptelor ilegale de transport, prelucrare şi comercializare de pește și produse din peşte.

Astfel, polițiștii au verificat 12 societăți comerciale și 3 amenajări piscicole și au efectuat 70 de acțiuni pentru verificarea legalității transportului, provenienței, depozitării, prelucrării și valorificării peștelui și produselor din pește, fiind controlate 715 autoturisme și peste 900 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au constatat în flagrant 8 infracțiuni, toate la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi au aplicat 239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 76.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 374 de kilograme de pește și au fost indisponibilizate 6 unelte de pescuit.

Exemplificăm:

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au organizat și desfășurat acțiuni de verificare a mai multor unități economice de pe raza județului Ialomița, privind modul legalitatea operațiunilor de achiziție, depozitare și comercializare a peștelui și produselor din pește.

Astfel, în urma neregulilor identificate la sediile a trei societăți comerciale de pe raza județului, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei, totodată, fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 340 kg pește din specia macrou, pentru care nu erau deținute documente de proveniență.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Jilavele au depistat trei bărbați cu vărste cuprinse între 21 și 55 de ani, din județul Prahova, în timp ce pescuiau pe malul unui lac, cu ajutorul unor unelte de pescuit, dintre care una de pescuit comercial, tip halău.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere, transport, sau comercializarea peștelui fără documente legale, prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Atât cantitățile de pește identificate, cât și uneltele de pescuit, au fost ridicate în vederea confiscării.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

foto arhivă

Mai multe articole de la obiectiv.net: