15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Polițist erou. A salvat din flăcări o femeie și pe fiul acesteia, după ce un bărbat violent le-a incendiat locuința https://wp.me/p49Kdo-epA
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ialomița: Polițist erou. A salvat din flăcări o femeie și pe fiul acesteia, după ce un bărbat violent le-a incendiat locuința

Curajul, fermitatea și devotamentul sunt doar câteva trăsături care înnobilează meseria de polițist. Un exemplu de profesionalism este agentul șef principal Dumitrache Gheorghiță, care a salvat din flăcări o femeie și pe fiul acesteia după ce un bărbat violent a incendiat locuința în care se aflau.

Foto Asp Dumitrache Gheorghita
Foto Asp Dumitrache Gheorghita

În seara când s-a petrecut incidentul agentul șef principal de poliție Dumitrache Gheorghiță se afla acasă împreună cu familia. La un moment dat, în jurul orei 21:00 a primit un telefon de la o femeie din localitate, care i-a spus că se aud țipete din locuința vecinilor.

Deși se afla în timpul liber, polițistul a plecat imediat la locul indicat, unde a observat flăcări într-una din camere. Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice aprindea cu o lumânare lucrurile aflate în casă, în timp ce își amenința concubina și pe fiul acesteia cu un cuțit.

La vederea șefului postului de poliție, agresorul a fugit din imobil, incendiind și vegetația din curte.

Fără să stea pe gânduri polițistul i-a evacuat din casă atât pe femeie cât și pe fiul acesteia, apoi a luat câteva pături și a aruncat peste flăcările care cuprinseseră și cea de-a două cameră, reușind până la sosirea pompierilor să stingă incendiul din interior și să împiedice extinderea acestuia la locuințele învecinate.

Bărbatul de 44 de ani a fost identificat de colegii polițistului pe raza municipiului Urziceni, fiind reținut și încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Ialomița. Ulterior, Judecătoria Urziceni a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere prin incendiere.

„Eroul de la Rădulești”, agentul principal de politie Dumitrache Gheorghiță este absolvent al Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, promoţia 1995. Din anul 2006 este șeful Postului de Poliție Rădulești.

În cei 24 de ani de activitate în slujba cetățenilor, polițistul ialomițean a devenit un exemplu de devotament și curaj, acționând de fiecare dată cu profesionalism și motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie.

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!