comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Pietoni amendați. Tu știi să traversezi corect?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/11/2017 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Ieri, 09 noiembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul indisciplinei pietonale.

Astfel, polițiștii au aplicat 126 de sancțiuni contravenționale, dintre care 94 au fost pentru abaterile comise de pietoni. Valoarea amenzilor aplicate este de peste 12.000 de lei.

Totodată, pe timpul desfășurării activităților specifice, polițiștii au legitimat 182 de persoane și au controlat 230 de autovehicule.

De asemenea, pentru alte abateri de la prevederile legale, 3 permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţia rutieră recomandă pietonilor:

– Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de strada, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

– Înainte de a traversa, asiguraţi-vă din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul!

– Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiți mai prudenți!

– Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

– Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

– Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA