15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Infotrafic > Ialomița: Pieton accidentat mortal de un TIR https://wp.me/p49Kdo-6TM
livrari la domiciliulivrari la domiciliu

Ialomița: Pieton accidentat mortal de un TIR

Poliţia a fost sesizată ieri, 6 octombrie, cu privire la faptul că în județul Ialomița s-au produs două accidente de circulaţie în care au fost implicaţi doi pietoni, unul dintre aceștia fiind accidentat mortal.

Primul accident s-a produs în jurul orei 10:00, pe raza comunei Adâncata.

În timp ce un bărbat de 54 de ani, din comuna Adâncata efectua manevra de mers înapoi, a acroşat un pieton care se deplasa pe partea carosabilă.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un bărbat de 78 de ani, consătean al conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni. 

 

Cel de-al doilea accident s-a produs pe raza localităţii Ion Roată.

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, din comuna Ion Roată s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind accidentat mortal de un autotren condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Slobozia.

Cei doi conducători auto implicaţi în evenimetele rutiere au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.  

Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor: 

  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje iar în lipsa acestora numai după ce s-au asigurat temeinic;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
  • după căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor;
  • în condiţii atmosferice deosebite (ploi torenţiale, ceaţă, polei, ninsoare) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există nici un pericol. 

AI O SINGURĂ VIAŢĂ! PREŢUIEŞTE-O! 

IPJ Ialomița | foto din arhivă

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!