comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 3 miliarde lei vechi pentru SF-uri la patru drumuri județene

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/09/2015 | Locale Ialomita

Bugetul propriu al județului Ialomița a fost rectificat, săptămâna trecută, cu suma de 149.744.000 lei la venituri, iar la cheltuieli cu suma de 149.753.000 lei, cu un deficit de 9.000 lei.

sedinta cji

Prin această rectificare s-a propus majorarea creditelor bugetare destinate plății contribuției la salarizarea personalului neclerical angajat în unitățile de cult din județ cu suma de 193.000 lei, dar și suplimentarea bugetului aferent Camerei Agricole Județene Ialomița, ca urmare a majorării subvenției pentru finanțarea acesteia, cu suma de 150.000 lei.

Un punct important legat de rectificarea bugetară propusă în cadrul ședinței CJ a fost reprezentat de introducerea sumei de 345.000 lei la secțiunea de dezvoltare în vederea finanțării a patru studii de fezabilitate în domeniul drumurilor județene.

Este vorba despre modernizarea DJ 201, DN2 Coșereni – Axintele – Orezu – Bordușelu, modernizarea DJ 203 F, DN2C (Grivița) – Smirna – Iazu – Scânteia – Valea Ciorii – DN21A, modernizarea DJ 203E – Căzănești – Cocora și modernizarea DJ 213 A – Mărculești – Bucu.

„Anul acesta am reușit să acoperim necesarul de fonduri pentru modernizarea a trei drumuri pe care le avem la acest moment în execuție, atât din fonduri locale cât și din PNDL și ne permite să angajăm bani pentru aceste studii de fezabilitate cât și pentru execuția acestora. (…) În primăvară ne dorim să avem șantiere deschise pe aceste drumuri”, declara Ștefan Mușoiu, vicepreședintele CJ Ialomița.
În cadrul ședinței s-a vorbit și despre drumul Dridu – Movilița – Fierbinți, care se află într-o stare deplorabilă de mult timp.

Cu această ocazie, am aflat că acel drum, alături de alte trei, va fi reabilitat cât mai curând.

„Semnăm foarte curând contractul de întreținere. Câștigătorul preliminar, ca să spunem așa, este SC Drumuri și Poduri. Dacă nu va fi contestat, pe 7 septembrie semnăm contractul de întreținere, iar prioritatea este de a interveni pe drumul spus de dumneavoastră. Mai mult, pe zona aceea, în ședința din septembrie vă vom propune un protocol de colaborare între CJ Călărași și CJ Ilfov prin care vom asfalta pe fonduri europene niște drumuri din zona de vest a județului. Se va crea un inel median în jurul Bucureștiului, prin Fierbinți, Dridu, Movilița și coboară spre Călărași.

Accesăm prin Programul Operațional Regional, estimăm că în luna octombrie se va deschide o sesiune de depunere de proiecte și vrem să fim pregătiți, să fim în calendar. Principala investiție va fi în zona de vest a județului.

Mai mult, economiile făcute în urma licitațiilor pentru execuția drumurilor de acum ne vor permite să finanțăm cu prioritate cel de-al treilea drum pe care îl avem în execuție acum, încercând ca în anul 2015 să ne apropiem de execuția tuturor contractelor de drumuri. Anul acesta am aplicat o altă strategie, începând mai puține lucrări, pentru a putea finaliza lucrările pe drumurile respective. Cele patru SF-uri pregătesc lucrările pentru anul viitor, ca să mergem la capacitate maximă”, declara Ioan Martin, vicepreședintele CJ.