comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 165 de locuințe și gospodării afectate de căderile semnificative de ploi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/06/2019 | Lege si Ordine

Încă din seara zilei de 31 mai, pompierii ialomițeni și autoritățile locale lucrează la foc continuu pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile din ultimele 24 de ore.

În tot acest timp, serviciile voluntare pentru situații de urgență, coordonate de primarii localităților afectate, în cooperare cu forțele ISU Ialomița, au acționat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din peste 80 de locuințe și 165 de curți, cu 18 utilaje și autospeciale și un efectiv de peste 70 de cadre. Situațiile de urgență s-au produs în localitățile Săveni, Bărbulești, Țăndărei, Gura Ialomiței, Platonești, Sinești, Mărculești, Moldoveni, Vlădeni și Fierbinți Târg.

În continuare, situația cea mai sensibilă se înregistrează în comuna Săveni, unde pompierii acționează în acest moment în 5 locații diferite. De asemenea, în comuna Platonești intervine serviciul voluntar pentru situații de urgență pentru evacuarea apei din 4 gospodării și pompierii din una, iar în comuna Bărbulești pompierii intervin pentru scoaterea apei din 2 curți.

Situația este în dinamică, solicitările sunt preluate grupat, cetățenii solicitând sprijinul forțelor de intervenție atât prin apel la 112, cât și direct la fața locului.

Ca urmare a avertizării hidrologice imediate COD ROȘU de inundații la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al jud. Ialomița au fost aplicate muăsurile pentru creșterea capacității operaționale prin suplimentarea forțelor de intervenție, iar grupa operativă a inspectoratului gestionează centralizat misiunile și solicitările cetățenilor.

În tot intervalul analizat, conducerea ISU Ialomița, domnul prefect și factorii responsabili cu monitorizarea evoluției fenomenelor hidrologice s-au aflat în teren pentru coordonarea echipelor de intervenție.
În continuare vom rămâne mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice și hidrologice.

Recomandăm populației din zonele aflate sub avertizări să evite deplasările în zonele cursurilor de apă pentru a nu fi surprinse de eventuale viituri și să colaboreze cu autoritățile locale și centrale în cazul în care se impune evacuarea anumitor zone.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Pe același subiect:

Ialomița: Intervenții ale ISU Ialomița în urma fenomenelor meteo severe.