comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 150 de polițiști au efectuat acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/07/2015 | Lege si Ordine

Peste 400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii ialomiţeni, în ultimele trei zile, în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri) şi centrelor comerciale agroalimentare.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în ultimele trei zile, peste 150 de poliţişti ialomiţeni au acţionat pe raza judeţului, în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri) şi centrelor comerciale agroalimentare.

Astfel, pe raza judeţului Ialomiţa s-au efectuat 69 acţiuni şi 64 de controale, în cadrul cărora au fost verificate 64 societăţi comerciale.

Poliţiştii au înregistrat 3 de dosare penale, în care sunt cercetate 3 persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 423 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 245.000 de lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de aproape 7.000 de lei şi pentru numerar în sumă totală de aproape 900 de lei.

Exemple:

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează administratorul unei societăţi comerciale, un bărbat de 39 de ani, din comuna Scânteia sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

În urma controlului efectuat la societatea comercială administrată de cel în cauză, au fost depistate deşeuri periculoase provenite din produse de protecţia plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

În urma urma controlului efectuat în Oborul Slobozia, poliţiştii au constatat că gestionara unei unităţi economice, a comercializat cherestea, fără a elibera avize de însoţire prevăzute în normele privind circulaţia materialului lemnos.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar cheresteaua a fost ridicată în vederea confiscării.

O altă sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată de poliţişti în urma controlului efectuat la o societate comercială din Oborul Slobozia, întrucât la verificarea stocului scriptic cu cel faptic s-a constatat un plus de 5m3 material lemnos, pentru care administratorul unităţii economice nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Poliţiştii au aplicat şi măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a materialului lemnos deţinut fără documente de provenienţă.