comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 125 de persoane au fost admise pentru a lucra în Spania, la cules de căpșuni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/12/2016 | Locuri de munca

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomița, prin serviciul de ocupare EURES România, a organizat miercuri, 14 decembrie, o bursă în cadrul căreia au fost oferite 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru muncă sezonieră în agricultură.

La această acțiune au fost prezente 137 persoane ce doresc să lucreze în străinătate, din județul Ialomița fiind prezente 49 persoane.

 bursa-locurilor-de-munca-06„Acțiunea de astăzi este o acțiune de mediere. Punem față în față de data aceasta cererea de forță de muncă și oferta totodată din spațiul european. Este o ofertă destul de consistentă, 800 de locuri de muncă în Spania, la cules de căpșuni. Fiind o ofertă consistentă, se desfășoară în trei locații, pe trei regiuni, ieri au fost la Vaslui, azi la Slobozia și mâine la Râmnicu Vâlcea, și pentru județele învecinate. Vreau, însă, să demontez acele afirmații care ne condamnă că exportăm forță de muncă din județul Ialomița, în condițiile în care angajatorii nu-și găsesc această forță de muncă necesară, spunându-vă că segmentul de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pentru care facem acțiunea de astăzi, cărora li se adresează oferta, este cel care împovărează în mare parte bugetul de asistență socială. Sunt persoane asistate, sunt persoane care beneficiază de prevederile legii 416, venitul minim garantat, ori noi le oferim această posibilitate de a pleca în Spania pentru trei luni, într-o perioadă în care, din păcate în județul Ialomița cel puțin, nu le putem oferi mare lucru, perioadă după care ei vor veni cu niște bani pe care îi vor cheltui aici. Deci nu văd de ce nu i-am sprijini”, a declarat Georgian Mocănescu, directorul AJOFM Ialomița.

Dintre cele 137 de persoane au fost admise 126 de persoane, din care 43 din județul Ialomița, o persoană a fost admisă ca rezervă și 10 persoane au fost respinse.

Data estimată de începere a contractelor de muncă este 15 februarie 2017.

victor moraru„Noi suntem într-un parteneriat cu toate instituțiile din acest județ, însă particip la acest eveniment pentru că îmi doresc să cunosc și eu oamenii care au disponibilitatea de a munci, îmi doresc să văd care sunt aspirațiile lor. Este adevărat că la acest moment această ofertă reprezintă o oportunitate pentru cetățenii județului Ialomița, mi-aș dori însă să nu mai vedem cetățeni din Ialomița care să plece la muncă în străinătate, mi-aș dori să rămână acasă, lângă familiile lor, însă suntem într-o etapă în care România, Ialomița, nu reușește să ofere aceste locuri de muncă. Am convingerea că pe viitor trebuie să găsim și noi soluții pentru ca părinții să nu-și mai părăsească copiii să plece la muncă, familiile să rămână integrate în România și acasă la noi. Avem și noi, Slavă Domnului, multe suprafețe de teren care ar putea fi cultivate, însă la acest moment discutăm despre o piață liberă, de o piață a muncii liberă, cetățenii au dreptul să muncească oriunde în Europa și asta este foarte bine, însă noi, România, trebuie să găsim soluțiile pentru ca românii să se simtă bine în țara lor, să muncească în țara lor și doar atunci când nu-și găsesc de lucru sau când au alte aspirații, să plece. Eu cred că pentru această perioadă de iarnă, când în zona noastră nu se găsește foarte mult de lucru, reprezintă o oportunitate să mergi și să lucrezi într-o țară europeană, ai șansa să vezi și alte civilizații și cred că nu este ceva greșit să ai și astfel de oportunități. Însă cu timpul trebuie să luăm în calcul ca și la noi să găsim posibilități de a le oferi locuri de muncă celor care la acest moment sunt nevoiți să plece din țară”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️