comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 1000 de sancţiuni contravenţionale şi 13 infracţiuni constatate în flagrant de către poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/11/2015 | Lege si Ordine

Acţiuni preventive ale poliţiştilor ialomiţeni pe raza  judeţului Ialomița 

Peste 1000 de sancţiuni contravenţionale şi 13 infracţiuni constatate în flagrant de către poliţiştii ialomiţeni, în cadrul activităţilor derulate în perioada  20 – 22 noiembrie.

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor, peste 200 de poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost angrenaţi în perioada 20 – 22 noiembrie a.c., în executarea unei serii de acţiuni pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale. 

Pe parcursul activităţilor desfăşurate în perioada menţionată, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru a identifica autorii de fapte penale, contravenţionale ori de altă natură, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Astfel, au fost aplicate 1.029 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte suma de 300.000 de lei şi au fost constatate 13 infracţiuni, toate în flagrant.

Poliţiştii aflaţi în cele 128 de filtre rutiere au verificat peste 1.800 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate poliţiştii rutieri au reţinut 32 permise de conducere şi retras 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 36 de ani, au fost depistaţi de către poliţiştii rutieri pe şoselele judeţului, în timp ce conduceau autoturisme, deşi anterior consumaseră băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi cu aparatul etilotest Drager, valoarile indicate fiind cuprinse între 0,67 şi 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, doi dintre aceştia fiind ulterior transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiilor.

Alţi doi tineri de 24 şi 25 de ani, au fost depistaţi la volanele a două autoturisme, deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, numerele de înmatriculare provizorii ale autoturismului condus de tânărul de 24 de ani, aveau valabilitatea expirată.

* * *

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o verificare la un agent economic de pe raza comunei Traian.

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au stabilit faptul că agentul economic nu ar deţine documente legale de provenienţă pentru cantitatea de 30 de kg de legume şi fructe.

Legumele şi fructele au fost ridicate în vederea confiscării, agentul economic fiind sancţionat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că angajata societăţii în funcţia de vânzător, nu a înregistrat în totalitate veniturile obţinute din vânzări, motiv pentru care acesteia i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 500 de lei şi s-a dispus confiscarea sumei de 730 de lei, sumă ce nu ar fi fost evidenţiată ca venit.

În urma unei alte verificări efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, s-a constatat că reprezentanta unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Feteşti, ar fi comercializat băuturi alcoolice şi produse alimentare, fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Astfel, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a sumei reprezentând contravalorea produselor comercializate cu încălcarea dispoziţiilor legale.

* * *

În urma unei verificări efectuate de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică la sediul unei societăţi comerciale de pe raza comunei Cosâmbeşti, cu obiect de activitate comercializare de material lemnos, s-a stabilit faptul că între stocul scriptic şi cel faptic ar fi existat o diferenţă de 24 m3 de lemn de foc din specia salcâm.

Poliţiştii au aplicat unităţii economice o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei şi au dispus ridicarea în vederea confiscării a contravalorii celor 24 m3 de material lemnos, neidentificat în depozitul societăţii comerciale.

* * *

Poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti au oprit pentru control în trafic două autovehicule care transportau material lemnos.

Unul dintre conducătorii auto, un tânăr de 22 de ani, din judeţul Argeş nu deţinea aviz de însoţire a materialului lemnos, motiv pentru care cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării.

Cel de-al doilea conducător auto, un bărbat de 38 de ani, din judeţul Argeş a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire expirat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, materialul lemnos transportat fiind ridicat în vederea confiscării.